ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Παράκληση για τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις και τους γονείς τους, τελέσθηκε σήμερα Σάββατο 12 Ιουνίου στις 6.00μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.

Είναι γνωστό πως η Εκκλησία έχει ευχές και κείμενα για κάθε περίσταση. Δεν θα ήταν δυνατόν λοιπόν να μην υπάρχει και αντίστοιχη ευχή για τους μαθητές που διαγωνίζονται στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ωστόσο η ευχή αυτή, διαβάζεται από πολλούς ιερείς οι οποίοι τελούν ακολουθίες υπέρ των μαθητών που διαγωνίζονται.

@ekklisiaonline

Παράκληση για τις Πανελληνιες στη Μονη Χρυσοπηγής#πανελληνιες

♬ πρωτότυπος ήχος – Εκκλησία Online

Προσευχή-Διαβάστε τη:

Κύριε Ιησού Χριστέ,Υιέ και Λόγε του Ζωντανού Θεού, η Σοφία του Πατέρα που δεν έχει αρχή, η Πηγή και ο Χορηγός της γνώσεως. Εσύ που δημιούργησες με Σοφία όλα όσα υπάρχουν στη γη και τον άνθρωπο.

Εσύ που γέμισες με σοφία τους αγραμμάτους Μαθητές Σου και τους ανέδειξες Κήρυκες και Αποστόλους του Ευαγγελίου Σου σε ολόκληρη την Οικουμένη. Εσύ που έδωσες στους Μάρτυρες και στους Αγίους Σου λόγο αγαθό που άνοιξε τα στόματα τους.

Εσύ που γνωρίζεις καθέναν από εμάς από την κοιλία της μητέρας του. Εσύ που οδηγείς ορθά και σωστά την διάνοια του ανθρώπου προς το συμφέρον του.

Εσύ που είσαι ο Κύριος και ο Θεός μας σκύψε αυτήν την ώρα με μάτι συμπαθείας σε όλους εμάς που αποτελούμε το πλήθος των μαθητών της Πατρίδος μας και Σε παρακαλώ ιδιαιτέρως και για μένα που αυτήν την ώρα στέκομαι μπροστά Σου λαχταρώντας και περιμένοντας την επιτυχία στις εξετάσεις, φώτισε με και δυνάμωσε με.

Απομάκρυνε από εμένα κάθε κακή σκέψη, το θόλωμα του μυαλού που οδηγεί στην αγνωσία και διώξε μακριά μου την τεμπελιά την απόγνωση και την απελπισία.

Φώτισε το νου μου, έτσι ώστε να μπορώ να καταλάβω σωστά και ορθά αυτά που σκέφτομαι και αυτά που χρειάζεται να γράφω στις εξετάσεις.

Δεν ζητώ από Σένα Θεέ μου μόνο την δική μου επιτυχία αλλά σε παρακαλώ και για όλους τους συμμαθητές μου που αυτές τις ημέρες συναγωνίζονται για να πετύχουν στις εξετάσεις τους να τους κάνεις αξίους του Θελήματός Σου και σωστούς εργάτες των δικών Σου Εντολών.

Διότι γνωρίζω πολύ καλά ότι Εσύ είσαι ο πιστός Φίλος και ο Αδελφός όλων των νέων ανθρώπων που ελπίζουμε στο δικό Σου Έλεος και στην δική Σου Αγάπη.

Γι ’αυτό όλοι δοξάζουμε και Σένα τον Πατέρα και τον Υιό και το Πανάγιο Πνεύμα, και τώρα και πάντοτε, και στους ατελείωτους αιώνες. Αμήν.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Παρασκευη

Αμήν ο ο Θεός ο Παντοδύναμος να βοηθήσει όλα τα παιδιά που διαγωνιζονται οι κόποι τους να ευωδοθούν και να τα προστατέψει στην υπόλοιπη πορεία της ζωής τους με αγάπη Χριστού