Φάση Α. Συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου με περιορισμένο αριθμό επιλογών (σε αντίθεση με τον απεριόριστο αριθμό που ισχύει σήμερα).

Στη Φάση Β συμμετέχουν διεξάγεται μόνο οι μη εισαχθέντες κατά την Φάση Α και οι επιλογές τους περιορίζονται στα Τμήματα που απέμειναν κενές θέσεις από τη Φάση Α.

Κατά το υπουργείο Παιδείας, οι αλλαγές στοχεύουν μεταξύ άλλων στη διασφάλιση της επιτυχούς φοίτησης και της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών, στην ενίσχυση της αυτονομίας των ΑΕΙ και της δυνατότητας κάθε τμήματος να διαμορφώσει το ακαδημαϊκό του προφίλ – για πρώτη φορά προβλέπεται αποφασιστικός ρόλος των ΑΕΙ στην εισαγωγή των φοιτητών, στη μείωση του ποσοστού μη ολοκλήρωσης των σπουδών.

πανελλήνιες πανελλαδικές 2021
Τον Ιούλιο θα γνωρίζουν αν εισάγονται ή όχι
Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια θα μαθαίνουν μόλις τον Ιούλιο το εάν θα μπαίνουν ή όχι στη σχολή της πρώτης τους προτίμησης.

Οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας θέλουν μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, να ακολουθεί ένα διάστημα κατά το οποίο οι σχολές και τα τμήματα θα καθορίζουν την τελική βάση εισαγωγής. Αφού προηγηθεί η απόφαση της σχολής έπειτα οι υποψήφιοι θα πληροφορούνται την τελική βάση εισαγωγής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του alfavita.gr, οι πρυτάνεις εμφανίζονται θετικοί στη συνδιαμόρφωση των βάσεων εισαγωγής του κάθε τμήματος.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, το νέο σύστημα εισαγωγής να εφαρμοστεί άμεσα, από τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021.

Πανελλήνιες – Πανελλαδικές 2021: Θεαματικές αλλαγές για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προτείνει το υπουργείο Παιδείας. Θεσπίζονται ελάχιστη βάση εισαγωγής και δύο μηχανογραφικά
Πανελλήνιες – Πανελλαδικές 2021 – τι θα ισχύσει. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έθεσε στην έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων τις προτάσεις της για τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για την ενίσχυση της ασφάλειας των ΑΕΙ.

Οι προτάσεις της υπουργού θα συζητηθούν περαιτέρω στην επικείμενη Σύνοδό των Πρυτάνεων την ερχόμενη Παρασκευή.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.