Με συμμετοχή πλήθους κλήρου και λαού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου και προεξαρχόντων του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα και του Δημάρχου Αχαρνών κ. Σπύρου Βρεττού, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.

Στην ομιλία του ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το Άγιον Πνεύμα «συγκροτεί τον θεσμόν της Εκκλησίας», εξηγώντας ότι η Εκκλησία δεν είναι άλλος ένας από τους θεσμούς που δημιουργούν οι άνθρωποι για να δομούν τις κοινωνίες. Η Εκκλησία είναι Σώμα Χριστού και κάθε ένα από τα μέλη της είναι ένας χαρισματούχος του Αγίου Πνεύματος!

Το Άγιο Πνεύμα δίνει χαρίσματα σε όλους, ώστε όπως οι ψηφίδες συνθέτουν ένα όμορφο ψηφιδωτό, έτσι και τα μέλη της Εκκλησίας να δημιουργούν την εικόνα που ευδοκεί ο Τρισυπόστατος Θεός. Φυσικά, υπάρχει κάποιος (σ.τ.σ. προφανώς ο «μισόκαλος» διάβολος) ο οποίος ανακατεύει τις ψηφίδες και προσπαθεί να διαστρέψει την εικόνα αυτή, με πολέμους, εγκλήματα, αδικίες κ.τ.λ. Όμως τελικά, το Άγιο Πνεύμα πνέει την Χάρη του Θεού και συγκροτεί την Εκκλησία, δηλαδή σφυρηλατεί και συνενώνει όλους «εις Εν».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.