Ο Έλληνας πρωταθλητής αν και δεν ξεκίνησε καλά, πραγματοποίοησε εκπληκτική εμφάνιση καθώς πήγε στη Γλασκώβη με επίδοση 5,72μ., αλλά πέρασε τα 5,85μ. κατακτώντας το χαλκινο μετάλλιο - Αυτή είναι η πρώτη του διάκριση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ενώ χάρισε το δεύτερο μετάλλιο στη διοργάνωση στη χώρα μας.

Δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στην αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη.

Μετά το χθεσινό χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος, ο Εμμανουήλ Καραλής θα ανέβει στο βάθρο των νικητών κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με άλμα στα 5,85μ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής προσοπάθησε για την απόλυτη υπέρβαση βάζοντας τον πήχη στα 5,95μ., αλλά παρόλο που βρήκε το καλό άλμα δεν μπόρεσε να το ολοκληρώσει σωστά, αποχωρώντας όμως με το χαμόγελο στα χείλη από την εξαιρετική του παρουσία στη Σκωτία.

Ο Καραλής δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα καθώς έριξε τον πήχη στα 5,50, ωστόσο βλέποντας κάποιους άλλους αθλητές να περνούν αυτό το ύψος αποφάσισε να πάει κατευθείαν στα 5,65 έχοντας δύο προσπάθειες…

Η πρώτη του δεν ήταν πετυχημένη, αλλά όντας πλέον με την πλάτη στον τοίχο τα κατάφερε με την τρίτη και έμεινε ζωντανός στον αγώνα.

Επόμενη προσπάθεια του στα 5,75 όπου στο πρώτο του άλμα δεν μπόρεσε να σηκωθεί σωστά και δεν έφτασε καν στον πήχη…

Ωστόσο η δεύτερη ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και κατάφερε να βελτιώσει τρία εκατοστά την καλύτερη φετινή του επίδοση δείχνοντας ότι αυτή είναι η βραδιά του..

Κι αυτό φάνηκε στο επόμενος ύψος με τον πήχη στα 5,85 όπου ο Εμμανουήλ έχοντας πλέον ψυχολογία το πέρασε με την πρώτη βάζοντας δύσκολα στους υπόλοιπους αθλητές που ήταν στη διεκδίκηση των μεταλλίων.

Κι ο ένας μετά τον άλλο άρχισαν να ρίχνουν τον πήχη με τον Εμμανουήλ να περνά εκείνη τη στιγμή στη δεύτερη θέση, με τον Αμερικανό Κέντρικς να είναι πρώτος και τον τεράστιο Ντουπλάντις τρίτο…

Ο αγώνας είναι σε εξέλιξη και πλέον οι αθλητές επιχειρούν στα 5,95μ.με τον Κέντρικς να έχει δύο αποτυχημένες προσπάθειες, τον Καραλή μία και τον Ντουπλάντις να κάνει την ανατροπή καθώς το πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια και πλέον είναι αυτός πρώτος, με τον Αμερικανό δεύτερο και τον Εμμανουήλ στην τρίτη θέση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.