Η σημερινή πρωτοφανής απόφαση της δικαιοσύνης να επιδείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο επιβάλλοντας ποινή απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Θεοτόκου Καλλίπετρας Βεροίας προκάλεσε απορία, θυμό και οργή σε χιλιάδες Έλληνες πιστούς, είτε αυτοί γνωρίζουν τον Αρχιμανδρίτη Παλαμά, είτε όχι.

Από τη στιγμή που δημοσιεύθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, έχουν έλθει εκατοντάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πολλά εκ των οποίων θέτουν ερωτήματα συγκριτικά, τα οποία θα αποπειραθώ να παραθέσω όσο πιο απλά μπορώ στο παρόν άρθρο αλλά και να καταθέσω το σκεπτικό μου.

Ο Γέροντας Παλαμάς, ηγούμενος της Καλλίπετρας, είναι κατά κοινή ομολογία ένας Άγιος άνθρωπος. Φιλήσυχος, ενάρετος, άνθρωπος που προσφέρει από το υστέρημά του για να καλυφθούν οι ανάγκες των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Δεν προκαλεί με δηλώσεις, δεν βγαίνει σε εφημερίδες ή κανάλια. Ορίζει τη ζωή του κατά το γράμμα και τις επιταγές του Ευαγγελίου.

Να σημειωθεί εδώ πως με τον Γέροντα Παλαμά, είναι ζήτημα αν έχουμε μιλήσει το πολύ τρεις φορές. Προλαβαίνω έτσι καλοθελητές.

Τον Γέροντα Μεθόδιο Εσφιγμενίτη δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ. Δεν έχω προσωπική άποψη για το τί άνθρωπος είναι και προφανώς δεν μπορώ να κρίνω κανέναν.

Ο Γέροντας Μεθόδιος απασχολεί διαρκώς τα μέσα ενημέρωσης, ανεβάζει εμπρηστικά κατά τη γνώμη μου βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, σε κάποια εκ των οποίων καταφέρεται με μη αποδεκτό τρόπο εναντίον Αγίων της Εκκλησίας μας.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει δημιουργήσει μέσω του φανατισμού μια ευρεία ομάδα υποστηρικτών την οποία θρέφει με ακόμα μεγαλλυτερο φανατισμό καθημερινά από τα κοινωνικά δίκτυα.

Σε αυτή την ομάδα, στην οποία δεν ανήκουν λίγα άτομα, το αντίθετο, χρησιμοποιούνται ακραίες (της μόδας θα έλεγα αυτήν την εποχή) εκφράσεις έτσι ώστε να υπάρχει συσπείρωση.

Εξυβρίζονται δηλαδή οι γνωστοί: Οικουμενιστές, Βαρθολομαίος, Νεοεσφιγμενίτες, Τσίπρας, Νέα τάξη πραγμάτων.

Επάνω σε αυτή τη συλλογιστική έχει δομηθεί ένα οικοδόμημα γερό, το οποίο εν ολίγοις υποστηρίζει πως ΄΄εμείς είμαστε οι πραγματικοί μοναχοί και πρέπει να μας κάνετε ήρωες γιατί μας διώκουν όλοι, ασχέτως αν εμείς είμαστε φερόμενοι ύποπτοι τελέσεως πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη Βαρθολομαίου στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE αλλά και με τη δικογραφία, το περιβάλλον Μεθόδιου, φέρεται να εκβιάζει, τραμπουκίζει βάζει κρυφές κάμερες, πετά μολότοφ και άλλα πολλά.

Ο Γέροντας Μεθόδιος έχει λάβει δυο φορές αναβολή επ αόριστον από τα δικαστήρια.

Πριν από κάθε ακροαματική διαδικασία, άτομα προσκείμενα σε αυτήν την ομάδα συσπειρώνει τους οπαδούς γύρω από το σύνθημα Ορθοδοξία ή θάνατος και ότι βάλλεται η Ορθοδοξία, συνθήματα όντως επιτυχημένα που βρίσκουν πάντα και φανατίζουν ευήκοα ώτα.

Έτσι στο δικαστήριο μαζεύονται υποστηρικτές και φωνάζουν για την αθωότητα του εν λόγω κυρίου.

Προφανώς η συνέχιση της καφρίλας και των τραμπουκισμών (η Μονή Εσφιγμένου έχει εξευτελιστεί διεθνώς με τις πράξεις αυτές) χαίρουν υποστήριξης από πολιτικούς που θέλουν συσπειρωμένες δεξαμενές ψηφοφόρων.

Στην περίπτωση του Γέροντα Παλαμά που κινδυνεύει να μπει φυλακή για ένα κτήμα με ελιές δεν ισχύουν οι παραπάνω κανόνες.

ΥΓ. Επειδή θα βγουν διάφοροι και θα λένε πως έχω σχέση με τον Αρχιμ. Βαρθολομαίο της Εσφιγμένου να τους προλάβω λέγοντας τα εξής:

Τον Γέροντα Βαρθολομαίο τον έχω δει μια φορά στη ζωή μου. Επίσης δεν με ενδιαφέρει καθόλου ποιος θα είναι επικεφαλής της Μονής Εσφιγμένου, αρκεί να μην εξευτελίζεται η Μονή Εσφιγμένου.

Σε αυτό θα είμαι κάθετος και απόλυτος.

Στο Άγιο Όρος δεν αρμόζουν τέτοιες συμπεριφορές.

Ανδρέας Μ. Καραγιάννης

 

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.