ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ - ΝΗΣΤΕΙΑ: Όσο περνάνε τα χρόνια βλέπουμε ότι αντί να λιγοστεύουν οι άνθρωποι που νηστεύουν, αντίθετα αυξάνονται. Αυτό, ωστόσο, το βλέπουμε σε διάφορες εκδηλώσεις. Όπως π.χ. η προσέλευση πολλών ανθρώπων στην εξομολόγηση, πολλοί άνθρωποι νηστεύουν, πηγαίνουν στο Άγιον Όρος, έχουν πνευματικό, κ.λπ. Αυτό δείχνει μια ποιοτική άνοδο. Δεν είμαστε απλώς δεισιδαίμονες αλλά συνειδητοί χριστιανοί.

Για να είναι σήμερα κάποιος συνειδητός χριστιανός σημαίνει πως έχει παραδεχθεί την αλήθεια του Ευαγγελίου, οπότε αυτό είναι πολύ σπουδαίο.

Και το βλέπω αυτό στην προσέλευση για εξομολόγηση πολλών νέων ανθρώπων ή στην Εκκλησία πολλών νέων ανθρώπων, δείχνει πως κάτι τους έχει αγγίξει. Κι αυτό είναι το πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ (κατά κόσμον Παναγιώτης) Φραγκάκος γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά το 1949.

Εκεί ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1972.

Υπήρξε πνευματικό τέκνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Επιφανίου Θεοδωρόπουλου, ενώ κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας συνδέθηκε πνευματικά με τον μακαριστό Μητροπολίτη Εδέσσης κυρό Καλλίνικο, ο οποίος τον χειροτόνησε διάκονο το 1975 και πρεσβύτερο το 1979.

Από τον Ιανουάριο του έτους 1976 διορίστηκε τακτικός ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και διακόνησε στους τομείς της ιεραποστολής, της κατηχήσεως και της πνευματικής καθοδηγήσεως των πιστών σε όλη την Μητροπολιτική επαρχία. Διετέλεσε επίσης διευθυντής του μαθητικού οικοτροφείου και των ιερατικών σεμιναρίων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ασχολήθηκε εκτενώς με τη συγγραφή άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά και ιδιαίτερα με τη συγγραφή εκκλησιαστικών υμνογραφικών και αγιολογικών κειμένων, τα οποία έτυχαν της εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο σύνολό τους.

Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας εξελέγη στις 11 Οκτωβρίου 2002.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.