ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Ποιες είναι οι νέες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ. Αυξάνεται ΚΕΑ, επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ Α21. Την σκέψη της κυβέρνησης να εξαιρούνται οι οικογένειες με πολύ υψηλό εισόδημα από το επίδομα τοκετού των 2000 ευρώ εξέφρασε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

H υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι οι μονογονεϊκές οικογένειες στην Ελλάδα βρίσκονται σήμερα στα όρια της απόλυτης φτώχειας και σημείωσε ότι οι παροχές για το δημογραφικό είναι οριζόντιες για όλους και έχουν ήδη προϋπολογιστεί.

Προσέθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν καταργεί τα επιδόματα, αλλά αντίθετα τα αυξάνει και τα ενισχύει, αφού ο κόσμος που τα λαμβάνει τα χρειάζεται πραγματικά.

«Υπάρχει η σκέψη να μη λαμβάνουν το επίδομα οι γονείς με πολύ υψηλά εισοδήματα. Έτσι, αν αυτή η εξαίρεση μας δώσει την ελευθερία να αυξήσουμε λίγο παραπάνω το επίδομα για τους πιο ασθενείς οικονομικά γονείς, θα μπορέσουμε να το κάνουμε».

Το επίδομα τοκετού θα δίνεται από το 2020. Όπως εξήγησε η κυρία Μιχαηλίδου το υπουργείο Εργασίας ελπίζει σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ώστε οι διαδικασίες να γίνονται αυτόματα και τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους».

ΟΠΕΚΕΠΕ Πληρωμές

Μέχρι σήµερα έχουν πραγµατοποιηθεί πληρωµές ύψους 816 εκατ. ευρώ εξισωτικής εκ των οποίων τα 700 εκατ. προέρχονται από κοινοτικά κονδύλια.

Οι συνολικοί διαθέσιµοι πόροι της ΕΕ για το Μέτρο της εξισωτικής είναι 950 εκατ. ευρώ.

Κάθε χρονιά απαιτούνται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ 240 εκατ. ευρώ για πληρωµές. Βέβαια εδώ παίζουν και άλλα ζητήµατα, καθώς υπάρχουν υπερδεσµεύσεις κονδυλίων (Σχέδια Βελτίωσης, Μεταποίηση κ.λπ) πάνω από µισό δις και µοιάζει πιθανό να την «πλήρωσε» και η εξισωτική.

Τι θα γίνει με ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού ΚΕΑ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.