ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Οι συνδεδεµένες ενισχύσεις βρίσκονται στην αιχµή τους αυτή την περίοδο, αφενός για τους αγρότες που περιµένουν να πληρωθούν και αφετέρου για τον Οργανισµό Πληρωµών που καλείται να προχωρήσει τις διαδικασίες για τις έγκαιρες και µε τα λιγότερα δυνατά λάθη πιστώσεις.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ-ενστάσεις

Στα ανοιχτά µέτωπα οι ενστάσεις της εξισωτικής αποζηµίωσης, µε την περιβόητη λίστα του ΕΦΚΑ µε τους συνταξιούχους, που άφησε εκτός πληρωµής αρκετές χιλιάδες δικαιούχων, να δείχνει να βασανίζει ακόµα τους αρµόδιους, που θα χρειαστούν -ως φαίνεται- αρκετό χρόνο για να διευθετήσουν το ζήτηµα.

Κοινωφελής εργασία αντί για ποινή φυλάκισης

Την εφαρμογή του μέτρου κοινωφελούς εργασίας ως εναλλακτική της φυλάκισης ποινή (alternative sentencing) προτείνει στους δήμους ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Με επιστολή του στην ΚΕΔΕ ο κ. Τσιάρας προτείνει οι συγκεκριμένοι ωφελούμενοι να συμμετέχουν σε εργασίες, όπως η απομάκρυνση των γκράφιτι από τοίχους και άλλες επιφάνειες, η συλλογή απορριμμάτων, η διακόσμηση και η καθαριότητα δημοσίων κτιρίων και χώρων.

Ωστόσο, για να εφαρμοσθεί το συγκεκριμένο μέτρο θα πρέπει:

-Να δημιουργηθούν ειδικά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας

-Να προβλεφθούν θέσεις στα προγράμματα αυτά στους Ο.Τ.Α., προκειμένου η παροχή της κοινωφελούς εργασίας, να τίθεται άμεσα σε εφαρμογή όταν επιβάλλεται ως ποινή από τον δικαστή.

-Να καθορισθεί με σαφήνεια η διαδικασία και ο τρόπος εκπλήρωσης της κοινωφελούς εργασίας.

Τι προβλέπει ο νόμος

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της κοινωφελούς εργασίας ως εναλλακτικής ποινής στερητικής της ελευθερίας προβλέπεται από:

Το άρθρο 81 του νέου Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019)

ΑΣΕΠ-Παράταση 2ΓΕ/2019, 1ΓΤ/2020, 2ΓΔ/2020

Γνωστοποιείται ότι, σύμφωνα με το υπ’ αριθ. πρωτ. 28812/Ε1/26-2-2020 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων οι προθεσμίες υποβολής των δικαιολογητικών των υποψηφίων στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ:

2ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 46/24-12-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ),

1ΓΤ/2020 (ΦΕΚ 3/7-2-2020 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) και

2ΓΔ/2020 (ΦΕΚ 2/5-2-2020 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ)

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.