ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Δημοσιεύθηκε σήμερα το ΦΕΚ για τις πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ που αφορούν το de minimis και όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) για τις εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων καθορίζεται σε 5 ευρώ ανά αίγα και σε 5 ευρώ ανά προβατίνα. Διαβάστε αναλυτικά ποιοι είναι οι δικαιούχοι για τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με το ΦΕΚ.

ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές – Οι δικαιούχοι είναι όσοι:

Διαθέτουν ζωικές εκμεταλλεύσεις με τουλάχιστον 20 ενήλικα θηλυκά αιγοπρόβατα (άνω του έτους) και έχουν παραδώσει γάλα σε εγκεκριμένες μεταποιητικές μονάδες το έτος 2017.

Οι παραδόσεις γάλακτος επιβεβαιώνονται από τα στοιχεία που αποστέλλονται ετησίως από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος αιτήσεων 2017.

Διατήρησαν την εκμετάλλευση τους ενεργή έως και την 31/12/2017 γεγονός το οποίο διαπιστώνεται από τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κτηνιατρικής (Ο.Π.Σ.Κ.).

Όπως προβλέπει η ΚΥΑ, για το έτος 2018 το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται μέχρι του ποσού των 41.000.000 ευρώ. Σε περίπτωση υπέρβασης του ύψους χρηματοδότησης με βάση τον προσδιορισθέντα αριθμό θηλυκών αιγοπροβάτων πραγματοποιείται γραμμική μείωση της μοναδιαίας τιμής με απόφαση του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Εντωμεταξύ, νέες πληρωμές πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Πληρωμές συνολικού ύψους 2.927.990 ευρώ πραγματοποίησε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) από τις 10/12/2018 έως 11/12/2018.

Οι πιστώσεις που κατανέμονται σε 257 δικαιούχους αφορούν κυρίως ανειλημμένες υποχρεώσεις για τα προγράμματα των Νέων Αγροτών και της Βιολογικής Γεωργίας.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.