ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Για τις πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ των ελαιοπαραγωγών τέλος και τη μειωμένη παραγωγή κι εκεί φαίνεται ότι δεν υπάρχουν εξελίξεις για τους αγρότες. Τι θα γίνει με προγράμματα ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ, κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να προχωρήσει σε συμπληρωματικές πληρωμές για το πρόγραμμα παραδοσιακών ελαιώνων και της καλλιέργειας αμπέλου, ενώ πληρωμή θα γίνει και για την καλλιέργεια γεώμηλων.

Αφού γίνουν αυτές οι πληρωμές αναμένεται να τρέξει η εξόφληση του 30% για τα Βιολογικά έτους 2018.

Σε σχέση με τις εξισωτικές των ετών 2013 και 2014, όπως είχαμε γράψει εδώ και ένα μήνα, δεν αναμένεται πληρωμή. Ωστόσο, με ανακοίνωση του το ΥπΑΑΤ, ισχυρίζεται εν ολίγοις ότι αυτό μπορεί να γίνει στο μέλλον και αν υπάρξει περιθώριο σε επίπεδο ΕΕ.

Για τις ενισχύσεις των ελαιοπαραγωγών τέλος και τη μειωμένη παραγωγή κι εκεί φαίνεται ότι δεν υπάρχουν εξελίξεις για τους αγρότες και το θέμα παραμένει στάσιμο, αν και φαίνεται πως δεν συγκεντρώνει πλέον πιθανότητες να τρέξει ενίσχυση.

Ένα πακέτο πληρωμών, όπως έχουμε προαναγγείλει αναμένεται να «τρέξει», όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο ο agrotypos.gr ο ΟΠΕΚΕΠΕ αυτές τις ημέρες. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εξόφληση σε μια σειρά συνδεδεμένων ενισχύσεων για το έτος 2018, ειδικά δικαιώματα κτηνοτρόφων, μέτρα ενίσχυσης παραγωγών μικρών νησιών του Αιγαίου.

Επίσης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό, θα γίνει εξόφληση υπόλοιπων ενιαίας ενίσχυσης 2018, ενώ το πιθανότερο εντός της εβδομάδος είναι να καταβληθεί και μια σειρά από de minimis ενισχύσεις. Αυτά θα αφορούν τα αχλάδια Κρυστάλλια, τα μανταρίνια κλημεντίνες και τα επιτραπέζια σταφύλια, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για να βγουν de minimis στους ντοματοπαραγωγούς της Κρήτης για τις ζημιές από το tuta absoluta, στους αιγοπροβατοτρόφους Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στους αμυγδαλοπαραγωγούς λόγω μειωμένης παραγωγής, κατά δήλωση Κόκκαλη.

ΟΑΕΔ Κοινωνικός τουρισμός 

Αρχές Ιουλίου αναμένεται να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ τα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός 2019.

Ειδικότερα, μέχρι την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, δηλαδή στο www.oaed.gr, οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, καθώς το περυσινό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού λήγει στις 10 Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2019 έως τις 31 Ιουλίου 2020 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παροχών του ΟΑΕΔ.

Διαβάστε για ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.