ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Σε νέες πληρωμές ύψους 765 χιλιάδων ευρώ ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019 πως προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Διαβάστε ειδήσεις για ΟΠΕΚΑ Α21 επίδομα παιδιού.

Οι πληρωμές αφορούν κυρίως ανειλημμένες υποχρεώσεις νέων αγροτών.

Το ποσό των 765.806,35 € πλήρωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) στις 14/08/2019 σε συνολικά 94 δικαιούχους.

ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. εκφράζει την ικανοποίησή της σχετικά με την διαβεβαίωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, ότι έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εξαίρεση του αναδρομικού ποσού των εν ενεργεία στρατιωτικών κατά τον έλεγχο των εισοδηματικών κριτηρίων έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η καταβολή του Επιδόματος Παιδιού Α21.

Το θέμα είχε αναδειχθεί με το (α) σχετικό έγγραφό μας, https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/781-pomens-katavoli-epidomatos-teknon-a21 επισημαίνοντας την ανάγκη υλοποίησης άμεσων ενεργειών επίλυσης του προβλήματος, προκειμένου το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων μας να μην αδικείται εξαιρούμενο σχετικών κοινωνικών προνοιών του νόμου.

Κατόπιν λοιπόν των ανωτέρω παρεμβάσεων μας, ο Υποδιοικητής του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), κ. Θεόδωρος Παρασκευόπουλος με το (β) σχετικό έγγραφο, μας απάντησε ότι ο Οργανισμός έχει ανταποκριθεί στο σύνολο των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί από πολίτες που αντιμετώπιζαν το πρόβλημα παρέχοντας κατάλληλες οδηγίες έτσι ώστε να εξαιρούνται τα εισοδήματα των δικαιούχων που υπάγονται στις διατάξεις των άρθρων 10-15 του ν.4575/2018 κατά τον υπολογισμό του κριτηρίου του οικογενειακού εισοδήματος.

Για τις περιπτώσεις στρατιωτικών – δικαιούχων επιδόματος παιδιού που δεν έχουν λάβει το δικαιούμενο ποσό, καλούνται να ελέγξουν μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας/Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης, αν τα σχετικά εφάπαξ ποσά καταχωρήθηκαν ορθά στα προβλεπόμενα ποσά των ηλεκτρονικών αρχείων που στάλθηκαν στην ΑΑΔΕ.

Για περαιτέρω πληροφορίες και τυχόν διευκρινίσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στον Αντιπρόεδρο Μέριμνας Προσωπικού κ. Νικόλαο Παναγιωτίδη στα τηλέφωνα: 6987332853 και 6983503377.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.