ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ολοκλήρωσε τον περασµένο ∆εκέµβριο τη χορήγηση δικαιωµάτων βασικής ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεµα έτους 2019, η αξία των οποίων ανήλθε περίπου στα 22 εκατ. ευρώ, σε 19.500 δικαιούχους, οι οποίοι είναι ενεργοί γεωργοί.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ- ΟΙ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ

Όσον αφορά τις διορθωτικές πιστώσεις σχετικά µε την ενιαία ενίσχυση, κατά τη συνήθη τακτική του ΟΠΕΚΕΠΕ κάθε που θα «µαζεύεται» µια διορθωµένη παρτίδα θα γίνεται και πληρωµή των παραγωγών.

Μάλιστα στο θέµα αναφέρθηκε µε γραπτή του απάντηση σε ερώτηση της βουλευτού Φλώρινας και ο υπουργός Μάκης Βορίδης, τονίζοντας σχετικά µε τα προβλήµατα λόγω µεταβολών στο χαρτογραφικό υπόβαθρο και δασικών χαρτών ότι «τα αποτελέσµατα της εξέτασης ενστάσεων θα ληφθούν υπόψη στον τελικό υπολογισµό των ενισχύσεων που δικαιούνται οι παραγωγοί, οι οποίες θα καταβληθούν σε επόµενες πληρωµές µέχρι τον µήνα Ιούνιο του έτους 2020».

Επιπλέον, σε σχέση µε τους απλήρωτους λόγω τηλεπισκόπησης ο υπουργός ανέφερε ότι «τα ποσά ενίσχυσης που ενδέχεται να προκύψουν από την εξέταση ενστάσεων, θα καταβληθούν σε πληρωµές που θα διενεργηθούν την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου του 2020».

ΟΠΕΚΕΠΕ : Οι νέες πληρωμές και ο σχεδιασμός

Χωρίς ουσιαστικές πληρωµές βγήκε για τον αγροτικό κόσµο ο Ιανουάριος, µε τους διοικητικούς του ΟΠΕΚΕΠΕ να προχωρούν τους διασταυρωτικούς ελέγχους και τις απαραίτητες διορθώσεις, προκειµένου µέσα στον επόµενο µήνα να τακτοποιηθούν οι εκκρεµότητες του περσινού έτους.

Την ίδια ώρα µεγάλο βάρος δίνεται και στη διαδικασία πληρωµής των συνδεδεµένων ενισχύσεων, που κάθε χρόνο ξεκινά σταδιακά από τα τέλη του Φεβρουαρίου και «τραβά» µέχρι και µετά το Πάσχα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.