ΟΠΕΚΕΠΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ: Σύµφωνα µε την ανακοίνωση του υπουργείου, «ακολούθως θα ξεκινήσει σταδιακά η διαδικασία πίστωσης µιας γενναίας προκαταβολής στους λογαριασµούς των πληγέντων αγροτών».

Ακόμα σήμερα πιστώνεται στους κτηνοτρόφους και το ποσό των 3,8 ευρώ ανά κεφαλή προβάτου που αφορά την αποζημίωσή τους για το πλήγμα που υπέστησαν το Πάσχα, λόγω του lock down από τον κορονοϊό.

Να σημειωθεί τέλος ότι αύριο Τρίτη 20 Οκτωβρίου θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή η τροπολογία σύμφωνα με την οποία καθίσταται δυνατή η αποζηµίωση των αγροτών που έχουν πληγεί από τον «Ιανό» στο 100% της ασφαλιζόµενης αξίας του φυτικού και ζωικού τους κεφαλαίου και επιτρέπεται η πληρωµή προκαταβολής έναντι της αποζηµίωσης που δικαιούνται.

Το υπόλοιπο της ενίσχυσης θα καταβληθεί πριν 20 Δεκεμβρίου και θα αφορά στην μεγάλη πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης, στο εθνικό απόθεμα και στις εκκαθαρίσεις όλων των παραγωγών.

Η στρόφιγγα των χρημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ανοίξει ήδη καθώς σήμερα γίνονται πληρωμές ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για τον πράσινο τρύγο, ενώ από την περασμένη Παρασκευή έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων οινοπαραγωγών που συναλλάσσονται με την Τράπεζα Πειραιώς, τα ποσά της απόσταξης κρίσης.

Από αύριο Τρίτη 20 Οκτωβρίου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους οι προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς έχει επιτευχθεί η επεξεργασία των στοιχείων των δικαιούχων.

Όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Ηρακλείου Μύρων Χιλετζάκης οι παραγωγοί θα εισπράξουν τώρα το 50% της ενιαίας ενίσχυσης, ενώ μέχρι την Παρασκευή 23 του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές.

Ζεστό χρήμα φτάνει τις επόμενες ημέρες στα χέρια των δικαιούχων παραγωγών, καθώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ πληρώνει τους αγρότες που περιμένουν το τσεκ.

Πρόκειται για τη μεγάλη πληρωμή των 650 εκατ. ευρώ που αφορά 540 χιλιάδες παραγωγούς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.