ΟΠΕΚΕΠΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ: Αύριο Πέμπτη αναμένεται να καταβληθούν οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ 2018 που αφορούν το τσεκ, όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο. Την ημερομηνία αυτή δίνουν πλέον και από τον αρμόδιο οργανισμό πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ). Παράλληλα, την Παρασκευή προβλέπεται να πληρωθεί η Εξισωτική Αποζημίωση έτους 2018, ενώ ως το τέλος της εβδομάδας πιστώνονται και τα de minimis ροδάκινων, καπνού και αιγοπροβατοτρόφων Λέσβου λόγω ευλογιάς.

Μέρα ορόσημο για τις πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και τις αγροτικές επιδοτήσεις η Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, μιας και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αναμένεται να καταβληθεί η Εξισωτική Αποζημίωση του έτους 2018, συνολικού ύψους 247 εκατ. ευρώ, καθώς εγκρίθηκαν οι σχετικοί πόροι.

Την ίδια μέρα θα πληρωθεί και η εκκαθάριση της Βασικής Ενίσχυσης, η οποία ανέρχεται σε 330 εκατ. ευρώ περίπου, συμπεριλαμβανομένης και της χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης (ΔΒΕ) από το Εθνικό Απόθεμα (14,2 εκατ. ευρώ), η Πράσινη Ενίσχυση, ύψους 550 εκατ. ευρώ περίπου, καθώς και η Ενίσχυση στους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας, συνολικού ύψους 38 εκατ. ευρώ.

ΟΠΕΚΕΠΕ ακατάσχετο: Πιέζουν να βγει το ΦΕΚ

Για το ακατάσχετο υφίστανται πιέσεις για πάρει ΦΕΚ άμεσα η απόφαση, κάτι που όπως λένε σχετικές πληροφορίες, θα γίνει ίσως και τις επόμενες ώρες.

Παρόλα αυτά εφόσον η δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης για ακατάσχετο ετήσιο, καθυστερήσει, πάλι δεν θα υπάρχει πρόβλημα, δεδομένου ότι υπάρχει πρόβλεψη το ακατάσχετο να ισχύσει αναδρομικά από τις 10 Δεκεμβρίου 2018.

Μέχρι την Παρασκευή, αναμένεται να τρέξουν οι πληρωμές των de minimis στα ροδάκινα (10,2 εκατ. ευρώ), του Μπασμά (8,4 εκατ. ευρώ) και των αιγοπροβατοτρόφων Λέσβου (5 ευρώ το κεφάλι λόγω ευλογιάς), καθώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει εκδώσει τις σχετικές εγκυκλίους.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.