ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ: Προπληρώνεται αύριο Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου η έκτη δόση για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ ενώ έχει περάσει πλέον η ημερομηνία μέχρι την οποία μπορούσαν οι δικαιούχοι να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση ώστε να συμπεριληφθούν στην πληρωμή της 21ης Δεκεμβρίου και η ημερομηνία αυτή ήταν η Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018.

Οι πολίτες που θα υποβάλουν αίτηση για το επίδομα παιδιού 2018 μετά την 21η Δεκεμβρίου και έως την 31η Δεκεμβρίου και δικαιούνται το επίδομα παιδιού, θα πληρωθούν με την πρώτη δόση του 2019.

Όπως μας πληροφορεί ο ΟΠΕΚΑ, εγκεκριμένη αίτηση Α21 για το 2018 έχουν καταθέσει πάνω από 880.000 οικογένειες και καλύπτονται περισσότερα από 1,56 εκατομμύρια παιδιά ενώ το μηνιαίο οικογενειακό επίδομα είναι 45% υψηλότερο από κάθε άλλη χρονιά.

ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού: Προσοχή στις ειδικές κατηγορίες

Πολίτες τρίτης χώρας, αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, δικαιούχοι ανθρωπιστικού καθεστώτος, ανιθαγενείς, δικαιούχοι διεθνούς και επικουρικής προστασίας, για τους οποίους δεν διασταυρώνεται η άδεια διαμονής, θα μπορούν να επισυνάπτουν την άδεια διαμονής. Η πληρωμή θα γίνεται μόνο μετά από έλεγχο από τον ΟΠΕΚΑ.

Πολίτες τρίτων χωρών, των οποίων έληξε η άδεια διαμονής, θα μπορούν να κάνουν νέα αίτηση με τον ίδιο αριθμό άδειας διαμονής και να επισυνάπτουν βεβαίωση ανανέωσης άδειας διαμονής.

Η πληρωμή θα γίνεται μόνο μετά από έλεγχο από τον ΟΠΕΚΑ.

Φοιτητές από μετεγγραφή οι οποίοι δεν έχουν την προηγούμενη ακαδημαϊκή ταυτότητα, θα μπορούν να επισυνάπτουν βεβαίωση.

Δίνεται η δυνατότητα στο ενήλικο ορφανό από δύο γονείς να υποβάλει αίτηση και να είναι ταυτόχρονα δικαιούχος. Εφόσον η αίτηση γίνεται από Επίτροπο, θα μπορεί να προσθέσει τον εαυτό του και εξαρτώμενο τέκνο.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.