ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Ποιοι δικαιούνται το επίδομα ενοικίου από τον ΟΠΕΚΑ και πότε θα ολοκληρωθεί η πληρωμή στο επίδομα θέρμανσης 2019. Αρχίζει σήμερα η πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης 2019 ενώ θα πιστωθούν τα χρήματα του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους που έχουν υποβάλλει αιτήσεις μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου. Για όσους δεν πρόλαβαν και υπέβαλαν αιτήσεις με ημερομηνία από τις 16 Ιανουαρίου και έπειτα, το επίδομα στους λογαριασμούς τους θα καταβληθεί μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Σε λίγες ημέρες ξεκινά σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία για τις αιτήσεις στο επίδομα ενοικίου του ΟΠΕΚΑ.

Οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου 2019 θα γίνονται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που είναι ήδη έτοιμη και είναι παρόμοια με αυτή του ΚΕΑ και του Κοινωνικού Μερίσματος.

Μέσω της ίδιας πλατφόρμας θα γίνονται και οι απαραίτητες διασταυρώσεις για τα μισθωτήρια συμβόλαια με χρήση στοιχείων του Taxisnet. Δείτε πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαρτίου 2019.

Το επίδομα ενοικίου καταβάλλεται μηνιαίως με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, ο οποίος τηρείται υποχρεωτικά σε πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα στην περίπτωση των δικαιούχων που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία ενώ δεν καταβάλλεται εάν ο αιτών δεν έχει δηλώσει στην αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

Αύξηση παρουσιάζει το επίδομα θέρμανσης (πληρωμή σήμερα) που αντιστοιχεί σε κάθε λίτρο αγοραζόμενης ποσότητας πετρελαίου θέρμανσης κατά 28%, από 0,125 σε 0,160 ευρώ, καθώς επίσης και διευρύνονται τα περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγησή του προβλέπει η Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση της συγκεκριμένης παροχής την τρέχουσα χειμερινή περίοδο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.