Εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 στο Κιέβο η μνήμη του Αγίου Ονουφρίου του Μεγάλου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος.

Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε στον αύλειο χώρο της Λαύρας του Κιέβου, προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Ονούφριος.

Να αναφερθεί ότι πριν από 51 χρόνια, στις 18 Μαρτίου 1971 ο Μητροπολίτης Ονούφριος εκάρη μοναχός και έλαβε το όνομα του Αγίου Oνουφρίου του Μεγάλου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Ονουφρίου, τονίζοντας πως: «αν και δεν μπορούμε να πάμε στην έρημο όπως ο Άγιος Ονούφριος, μπορούμε όμως με το μυαλό μας να μπούμε στην καρδιά μας και εκεί, όπως στην έρημο, να προσευχηθούμε για τον εαυτό μας και για όλο τον κόσμο».

Επίσης ο Μητροπολίτης Ονούφριος προέτρεψε τους πιστούς να βρουν τον χρόνο για μια τέτοια προσευχή, παρά τον κορεσμό της ζωής από τα διάφορα γεγονότα.

Να αναφερθεί πως κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε ειδική προσευχή για την ειρήνη στο ουκρανικό έδαφος, για το έλεος του ουκρανικού λαού, και ο Κύριος να ενισχύσει τις αρχές και το θάρρος των στρατιωτών, να απελευθερώσει τους κρατούμενους, να θεραπεύσει τους ασθενείς και να δώσει καταφύγιο σε όσους στερούνται το σπίτι τους.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μπορίσπολ κ. Αντώνιος ανέγνωσε επιστολές των Προκαθήμενων Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Οδησσού και Ισμαηλίας κ. Αγαθάγγελος απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου και των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.