Ξημέρωσε μια ΤΕΡΆΣΤΙΑ γιορτή. Η μέρα του Αγίου Εφραίμ. Του πατέρα μας..Του προστάτη μας. Αυτόν που όποτε κιαν τον επικαλεστούμε είναι εκεί. Για μας..Τα παιδιά του.."Θα κανω θαυματα για να ποστεψει ο κοσμος". Αυτο ειπε.. Δεν εμεινε στα λογια..

Έτσι δοξάστηκε χθες στο σπίτι του στην Νέα Μάκρη και είμαι σίγουρος και σε όλους τους Ναούς σε Ελλάδα και Κύπρο. Έτσι θα τον δοξάσουμε και εμείς σήμερα. Η μέρα είναι αφιερωμένη σε αυτόν τον μεγάλο Άγιο προστάτη μας. Τον Άγιο “Αστραπη”.
Μέχρι και τις 20:00 το βράδυ στην Παναγία του Τραχωνα στον Στρόβολο θα βρίσκονται τα Ιερά λείψανα του, μαζί με τα Ιερά λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Θέκλας, Αποστόλου Βαρνάβα, Παταπίου, Ιωάννη του Ρώσου και Αντωνίου. Εκει θα βρίσκεται και ο Ιερός θαυματουργός σταυρός του. Το λιγότερο που του οφείλουμε για να τον ευχαριστήσουμε για όλα όσα μας προσφέρει απλόχερα καθημερινά. Που είναι εκεί και ακούει ΟΛΕΣ τις προσευχές μας.

Γι’αυτόν και τον αγκάλιασε ΟΛΗ η Κύπρος και ΟΛΑ τα αδέρφια μας στην Ελλάδα και θα τολμήσω να πω πως καθόλου τυχαία τα τελευταία 2 τουλάχιστο χρόνια είναι ο Άγιος που μας έφερε εμάς τους “άπιστους” κοντά του και ταυτόχρονα κοντά στον Θεό. Στον οίκο του Κυρίου. Και καταλάβαμε πολλά..

Καταλάβαμε πόσο σημαντική είναι η υγεία η δικιά μας, των ανθρώπων μας, των συνανθρώπων μας και πόσο μικρά είναι όλα τα υπόλοιπα μπροστά από αυτό το ανεκτίμητο αγαθό. Και αυτός ο Άγιος ειναι εδώ για να μας το θυμίζει καθημερινά..
Χρόνια πολλά λοιπόν σε ΟΛΟΥΣ τους φίλους, ΟΛΕΣ τις φίλες του Αγίου Εφραίμ σε κάθε γωνιά του κόσμου και ο Άγιος μας ξέρουμε εμείς καλά πως είναι ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ και κοντά μας ανά πάσα ώρα και στιγμή. Να τον επικαλεστούμε περιμένει. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο..

Βοήθεια όλων μας και θα ζητήσω από ΟΛΟΥΣ, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο αυτή η ανάρτηση να φτάσει παντού. Να τον δοξάσουμε και να τον ευχαριστήσουμε όλοι μαζι παρέα. Σαν μια οικογένεια..Γιατί αυτό κατάφερε να κάνει..Να κάνει όλους εμάς να νιώσουμε ο ένας τον άλλον σαν μια πραγματική οικογένεια που μοιράζεται τα πάντα…Η κοινοποίηση μας το λιγότερο που του οφείλουμε προς τιμή και δόξα του…Είναι η ημέρα του…Αφιερωστε την σε αυτόν..
Τέλος να πω ότι προσκύνημα σήμερα, εκτός από την Παναγία του Τραχωνα στον Στρόβολο, θα υπάρχει και στην Υπό Ανέγερση Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ στην Κύπρο μας και συγκεκριμένα στα Χολετρια της Πάφου..
Ο Θεός, η Παναγία, ο Άγιος Εφραίμ και η Αγία Ειρήνη μας που γιορτάζει σήμερα μαζί του και για μένα σημαίνει πολλά, βοήθεια όλων εμάς που τους έχουμε πραγματική ανάγκη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.