Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για την Κύπρο, το αεροσκάφος που μεταφέρει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την συνοδεία του, έκανε μια ολιγόλεπτη στάση στην Κω.

Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν θερμά ο Ποιμενάρχης της νήσου Σεβασμιωτάτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο παρεπιδημών στην Κω Σεβ. Μητροπολίτης Άγκυρας κ. Ιερεμίας, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές, ο Σοφολογιωτατος Ιμάμης Κω κ. Ιρφάν Τράμπα, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, και πιστοί.

Ύστερα από τη σύντομη αυτή στάση, ο Παναγιώτατος συνέχισε το ταξίδι του για την Κύπρο.

Η συνοδεία
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε σήμερα το πρωί, με ιδιωτική πτήση, για την Κύπρο, προκειμένου, το μεσημέρι, να προστεί της εξοδίου Ακολουθίας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β’.

Τον Παναγιώτατο συνοδεύουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ, οι Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, και Τριτεύων κ. Καλλίνικος, ο κ. Νικόλαος- Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριάρχου, και ο κ. Παναγιώτης Γραφιαδέλης, Πατριαρχικός υπάλληλος.

Κατά την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας, στην Πατριαρχική Αντιπροσωπεία θα ενσωματωθούν και οι άρτι αφιχθέντες στην Κύπρο, Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, και Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτας.

Τον Παναγιώτατο, ο οποίος συν Θεώ θα επιστρέψει αυθημερόν στην έδρα του, προέπεμψε στο Αεροδρόμιο της Πόλης, ο Πανοσιολ. Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου κ. Γρηγόριος.

Μετά από 6 αιώνες Οικουμενικός Πατριάρχης στην Κύπρο
Σύμφωνα με το “Εθνικό Κήρυκα” ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είναι ο πρώτος Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος θα πατήσει το χώμα της Κύπρου, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες της κηδείας του Προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Κύπρου, έπειτα από 587 χρόνια, σχεδόν έξι αιώνες.

Ο τελευταίος Οικουμενικός Πατριάρχης που είχε πάει στην Κύπρο ήταν ο Ιερεμίας ο Γ’ το 1635.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.