Για την υποχρέωση του κάθε χριστιανού να μεταφέρει το μήνυμα του Χριστού μίλησε στους πιστούς ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα, Επίσκοπος Κομάνων Μιχαήλ κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου κυρήγματός του. Όπως είπε, δεν είναι μόνο οι ιερείς αλλά και ο κάθε χριστιανός, που είναι μέλος της Εκκλησίας και έχει λάβει το δώρο του Αγίου Πνεύματος μέσω του Βαπτίσματος, που πρέπει να μεταφέρουν την πίστη τους. Ο Επίσκοπος Κομάνων είπε ότι ο κάθε πιστός πρέπει να γίνει μάρτυρας, εξηγώντας την ελληνική έννοια της λέξης «μάρτυρας», η οποία δεν περιλαμβάνει μόνον τον μαρτυρικό θάνατο αλλά και τη μαρτυρία.

«Όλοι καλούμαστε να κηρύξουμε. Δεν είμαστε όλοι βαπτισμένοι στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος; Δεν έχουμε λάβει όλοι το χρίσμα, το δώρο του Αγίου Πνεύματος; Ολοι. Έτσι, έχουμε λάβει τη Θεία Χάρη που μας γεμίζει και που μας καλεί και μας δίνει τη δύναμη να κηρύξουμε στη ζωή μας το Ευαγγέλιο, που δεν είναι ανθρώπινο αλλά θεϊκό. Επομένως, όταν έχουμε την επιλογή να ακολουθήσουμε την εντολή ή όχι, πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε πάντα κήρυκες του Χριστού, για τους αγαπημένους μας, για την οικογένειά μας, για τους συγγενείς και τους φίλους μας, για όλους. Είμαστε κήρυκες του Ευαγγελίου, όχι του ανθρώπου, αλλά του Θεού. Να είμαστε κήρυκες της είδησης του ερχομού του Σωτήρος στον κόσμο, και επομένως να κληθούμε να ζήσουμε με αυτό που καλούμαστε να κάνουμε».

Ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη τόνισε ότι δεν είναι απαραίτητο να ξέρει κανείς να μιλάει ωραία για να κηρύξει. «Δεν ισχύει αυτό. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς μεγάλη εκπαίδευση για να είναι κήρυκας του Ευαγγελίου. Αρκεί να ζει σύμφωνα με όσα μας δίδαξε ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Αρκεί να ζούμε σύμφωνα με όσα μας δίδαξαν οι Απόστολοι, και τότε αυτό το δώρο του Θεού, το Άγιο Πνεύμα, το οποίο φέρει ο καθένας μας ανεξαιρέτως, θα αποκαλύψει θαυμάσια χαρίσματα μέσα μας. Ότι ακόμη και στοιχειωδώς, με τη συμπεριφορά του, μη γνωρίζοντας, ίσως, τα βάθη του δόγματος, μόνο λίγο διαβάζοντας το Ευαγγέλιο, θα μπορέσει κάποιος να επηρεάσει άλλους ανθρώπους από άποψης πίστεως. Οι άνθρωποι βλέποντάς τον θα αναρωτιούνται γιατί αυτό το άτομο συμπεριφέρεται τόσο ασυνήθιστα, όχι όπως κάνουν οι άλλοι βρισκόμενοι στην ίδια κατάσταση. Γιατί ξέρει να συγχωρεί, γιατί ξέρει να προσεύχεται για αυτούς που τον πλήγωσαν» τόνισε ο Επίσκοπος Κομάνων.

Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.