Στην εκπομπή «LIVE NEWS» και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδας 2021», με αφορμή τη δημοσιοποίηση του Νομισματικού Προγράμματος της Επιτροπής.

Εν μέσω μιας πολύ δύσκολης συγκυρίας, έρχεται ο εορτασμός των 200 ετών από την επανάσταση του ’21. Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγγελοπούλου-Δασκαλάκη, παραμένοντας αισιόδοξη τόνισε πως «δεν μας παίρνει από κάτω».

«Εμείς μιλάμε για την Ιστορία και τόσοι άνθρωποι μας μιλάνε για την Ιστορία της χώρας όπου πηγαίνουμε, οι Έλληνες από όλο τον κόσμο που θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη υπόθεση, αυτό το εμβληματικό ορόσημο στην Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, πρέπει να θυμηθούν τι μάχες έχουμε δώσει» υπογράμμισε.

Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αναφέρεται μόνο για την Επανάσταση έναντι του τουρκικού ζυγού, αλλά για πόσες άλλες μάχες, κακές συγκυρίες, σε εποχές που δεν υπήρχε σύμμαχος η επιστήμη και η τεχνολογία. Η ίδια συμβούλεψε να παραμείνουμε άπαντες αισιόδοξοι τονίζοντας πως «τα πάντα κινούνται γύρω από την επιστήμη και την έρευνα».

«Ωδή στην Ιστορία της Ελλάδας»
«Ψυχραιμία, υπομονή και λίγη πειθαρχία», ήταν το μήνυμα της κυρίας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη η οποία εν συνεχεία μίλησε για το Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» το οποίο περιλαμβάνει μια μοναδική τρίπτυχη συλλογή 14 συλλεκτικών νομισμάτων, μια συλλογή «ωδή στην Ιστορία της Ελλάδας», όπως τόνισε συγκεκριμένα.

Το Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής υλοποιήθηκε με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδας, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής.

Περιλαμβάνει την έκδοση 14 νομισμάτων σπάνιας συλλεκτικής αξίας, στα οποία οι διεθνώς βραβευμένοι χαράκτες του Ελληνικού Νομισματοκοπείου αποτύπωσαν, με τη μοναδική τους τεχνική, εμβληματικές στιγμές της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση.

Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό από την 1η Ιανουαρίου του επετειακού έτους 2021.

«Η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, θα μπορεί να αποκτήσει μια μοναδική συλλογή Και έτσι, θα μπορεί να έχει χαραγμένη την ιστορία της Ελλάδας, όχι μόνο στην καρδιά, αλλά και στα χέρια του» σημείωσε η κυρία Αγγελοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δεν λαμβάνει καμία κρατική χρηματοδότηση. «Ήταν δική μας απόφαση, επιλογή μας και πριν αρχίσει η πανδημία. Γιατί είπαμε ότι ο Έλληνας, όταν του πεις μετά από δέκα χρόνια κρίσης, ότι θα πάνε τα χρήματα στην επέτειο… Δουλεύουμε με χορηγίες, κι ό,τι έσοδα βγάλουμε από το νομισματικό πρόγραμμα» τόνισε σχετικά, ενώ αναφέρθηκε και στις προτάσεις που φτάνουν στα χέρια της επιτροπής από Έλληνες για το πώς θα ήθελαν να γίνει ο εορτασμός αυτής της επετείου.

«Έχουμε 1.814 προτάσεις και εκτός Ελλάδας άλλες 350. Όλες αυτές οι προτάσεις έρχονται από τον κόσμο. Θέλαμε η κοινωνία να το αγκαλιάσει και να λέει ”εγώ έτσι θέλω να θυμάμαι το ’21», ανέφερε, αποκαλύπτοντας παράλληλα έναν ειδικό χάρτη με τις ιδέες των ανθρώπων που συνθέτουν όλες τις εκδηλώσεις και τις δράσεις της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Ερωτηθείσα αν ο κοροναϊός και τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης έχουν σταθεί εμπόδιο, απάντησε πως η δουλειά δεν έχει σταματήσει, ούτε και η επικοινωνία με τον κόσμο, ενώ στάθηκε και στην κρατική χρηματοδότηση των δήμων η βοήθεια των οποίων είναι ιδιαιτέρως σημαντική και για το έργο της Επιτροπής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.