ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ : Από τις 10/06/2020 έως τις 11/06/2020 ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. πραγματοποίησε τις παρακάτω πληρωμές ύψους 1.277.146,33 € σε 306 δικαιούχους.

Οι πληρωμές αφορούν προγράμματα δραστηριοποίησης Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων, γενετικούς πόρους, και ανειλημμένες υποχρεώσεις δάσωσης.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ- ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Την επέκταση όσων επιδομάτων ανεργίας λήγουν τον Μάιο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των νέων μέτρων στήριξης της αγοράς εργασίας.

Η παράταση αφορά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, κατά τους οποίους οι δικαιούχοι άνεργοι θα λαμβάνουν κανονικά το επίδομα, παρά τη συμπλήρωση του 12μηνου.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους απασχολούμενους εποχικής εργασίας, οι οποίοι δεν θα προσληφθούν την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Το συγκεκριμένο επίδομα θα αφορά το διάστημα Ιουνίου–Σεπτεμβρίου 2020, με τους δικαιούχους να αριθμούν σε 120.000 άτομα.

Μάλιστα, τα ελάχιστα απαιτούμενα ημερομίσθια για τη λήψη του εποχικού επιδόματος μειώνονται από 100 σε 50.

Τέλος, η κάλυψη των εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων, εποχικής και μερικής απασχόλησης, θα γίνεται αποκλειστικά από το κράτος.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ : Αλλαγές στις περιπτώσεις υποχρέωσης δήλωσης των μισθωτηρίων ηλεκτρονικά στο myTAXISnet, ώστε να υπάρχει άμεση ψηφιακή αποτύπωση των σχετικών μεταβολών, φέρνει απόφαση, που υπέγραψε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, και αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι:

– Αν το μισθωτήριο έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά και έχει λυθεί μέχρι τις 12 Ιουνίου. Διαφορετικά η μίσθωση θεωρείται ότι ισχύει.

– Σε περίπτωση λύσης της μίσθωσης, ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να δηλώσει το γεγονός μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Διαφορετικά, το μισθωτήριο θεωρείται ότι είναι σε ισχύ.

Επιπλέον, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση:

– Σε περίπτωση, που μισθωτήριο – το οποίο έχει συναφθεί προ του 2014 και είναι σε ισχύ στις 12 Ιουνίου 2020 – έχει παραταθεί σιωπηρά ή έχει αλλάξει κάποιος όρος του, και δεν έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά η σχετική δήλωση στο myTAXISnet.

Η δήλωση υποβάλλεται χωρίς κυρώσεις, και περιλαμβάνει στοιχεία, που ισχύουν στις 12 Ιουνίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.