ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: Όπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ, η κοινωφελής εργασία είναι πλήρους απασχόλησης πρόγραμμα και διάρκειας 8 μηνών ενώ απευθύνεται σε 8.933 ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Η δράση έχει για τίτλο, Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε 56 δήμους και 37 υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/ φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών»,

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, στοχεύει στην επανασύνδεση των μακροχρονίως ανέργων και ευάλωτων ομάδων με την αγορά εργασίας και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους.

Οι αμοιβές των εργαζομένων, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, έχουν διαμορφωθεί με βάση τον νέο αυξημένο κατώτατο μισθό και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, ενώ η δράση χρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση διαδικτυακά στο http://www.oaed.gr/ από την Παρασκευή 08/03/2019 και ώρα 12:00, μέχρι και την Δευτέρα 18/03/2019.

Να σημειώσουμε πως σήμερα Παρασκευή εγκρίθηκε από τον ΑΣΕΠ και αναρτήθηκε στους διαδικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ (OAED.GR) η Δημόσια Πρόσκληση για τα προγράμματα που αφορούν ανέργους και η κοινωφελής εργασία.

Απελευθερώνεται έτσι ο δρόμος για τις 8933 θέσεις εργασίας. Με δηλώσεις της η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη τόνισε πως η μη αμειβόμενη εργασία επιτελείται κατά 75% από γυναίκες.

Η Κοινωφελής εργασία έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που συνεχίζουν να πλήττονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και τη μακρά ύφεση που υπέστη η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.