Ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος συναντήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2022 με τον επικεφαλής του βασιλικού οίκου της Βουλγαρίας Συμεών Β΄ Σαξκομπουργκότσκι.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αντώνιος αφίχθη στη Βουλγαρία για να συμμετάσχει στους εορτασμούς εξ αφορμής της 79ης επετείου από ιδρύσεως του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν η πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας Αι. Μιτροφάνοβα, ο ασκών χρέη αναπληρωτή προέδρου του ΤΕΕΣ πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, ο προϊστάμενος του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Σόφια αρχιμανδρίτης Βασσιανός Ζμέγεφ και ο βοηθός του προέδρου του ΤΕΕΣ ιερέας Αλέξανδρος Γερσόφ.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος εκ μέρους του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στον Συμεών Β΄ Σαξκομπουργκότσκι, επισημαίνοντας τη σπουδαία προσφορά του στη διαφύλαξη της ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας και την εδραίωση της θέσεώς της στη βουλγαρική κοινωνία, καθώς και την προσωπική συμβολή τού επικεφαλής τού βασιλικού οίκου της Βουλγαρίας στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Βουλγαρίας.

Από την πλευρά του ο Συμεών Β΄ ζήτησε να μεταφερθούν ο χαιρετισμός και οι ευχές του στον Αγιώτατο Πατριάρχη Κύριλλο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.