Το απόγευμα της Κυριακής 18 Απριλίου 2021, στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς, Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πνεύμα της ενότητας που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τα μέλη της Εκκλησίας μας.

Με την ολοκλήρωση της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα εκφράζοντας αρχικά την ευχή να μην επιτρέψει ξανά ο Θεός τέτοια δοκιμασία, όπως αυτή που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας της πανδημίας, που έχει αναγκάσει αρκετούς πιστούς να μην συμμετέχουν στις ιερές ακολουθίες όπως θα επιθυμούσαν. Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές των Κατανυκτικών Εσπερινών, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτούς και συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή τους. Όσον αφορά στο θέμα της ενότητας, που ανέπτυξε ο π. Σεραφείμ, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι αυτή απουσιάζει σε μεγάλο βαθμό, επειδή έχει επικρατήσει σε αρκετούς συνανθρώπους μας ο εγωισμός και η επιθυμία για επιβολή της άποψής τους.

Μετά την ομιλία, ακολούθησε από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας η καθιερωμένη διανομή βιβλίων πνευματικής οικοδομής στους παρευρισκόμενους πιστούς με την τήρηση όλων των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.