Την Δυτική Φθιώτιδα επισκέφθηκε απόψε, Σάββατο 20 Αυγούστου 2022 για μία ακόμη φορά και συγκεκριμένα την Μαρτυρική πόλη της Σπερχειάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου κ. Αθανασίου Βούζα και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Σπερχειάδος, ευλογώντας το 16ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, το οποίο πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο προαύλιο του Συνεδριακού Κέντρου Σπερχειάδος «Αθανάσιος Ακρίδας», με την συμμετοχή της Παραδοσιακής Ορχήστρας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», υπό τον Διευθυντή Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση παρέστησαν ο Άγιος Καθηγούμενος της Μονής Αγάθωνος Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, ιερείς της πόλεως και της Δυτικής Φθιώτιδος, πλήθος κόσμου με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο Μακρακώμης κ. Γεώργιο Χαντζή, καθώς και ο Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Γεώργιος Κανέλλος, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδος.

Νωρίτερα, προηγήθηκε παρέλαση των χορευτών και των μελών του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου, ντυμένων με παραδοσιακές στολές σε κεντρική οδό της πόλεως.

Στον πατρικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη πατρικώς τους συντελεστές και τους διοργανωτές του Φεστιβάλ και αναφέρθηκε στην συμμετοχή χορευτικών ομίλων από την Πέλλα και το Μαυροβούνιο, η παρουσία των οποίων όπως εδήλωσε: «η παρουσία τους συναποτελούν μία γραμμή φιλίας και αγάπης στην καρδιά της Βαλκανικής Χερσονήσου».

Ο Ελληνισμός είναι ενιαίος, είτε είναι στον Βορρά, είτε είναι στην Δύση. Ο Ελληνισμός είναι Οικουμενικός.

Παρακαλώ όλους σας, να στηρίζουμε με την παρουσία σας τον πολιτισμό, να στηρίζουμε όλη μαζί τα παιδιά μας, που κρατούν τα ήθη και τα έθιμα και παραδόσεις, διότι αυτά συγκροτούν την ταυτότητά μας και διασφαλίζουν το μέλλον μας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.