Ρουμανίας Δανιήλ: Μήνυμα για την απροσδόκητη εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου, έστειλε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

Ο Πατριάρχης στο μήνυμα του επισημαίνει τον πόνο που προκάλεσε η είδηση του απροσδόκητου θανάτου του Μητροπολίτη, καθώς και ότι θεωρεί χρέος του να υπογραμμίσει την εξαιρετική αγάπη που έδειξε ο Μητροπολίτης Παύλος “παραμένοντας ζωντανές οι στιγμές των φιλικών και αδελφικών επισκέψεων που έκανε, με την ευλογία Σας Μακαριώτατε, στην Ρουμανία”.

Διαβάστε το μήνυμα του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ

Εν τω Βουκουρεστίω,
3 Μαΐου 2022

Προς τον,
Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος,
Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ Β΄
Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος

Μακαριώτατε,

Χριστός Ανέστη!

Βαθύς πόνος μας προκάλεσε η είδηση της απροσδόκητης μετάβασης από αυτήν τη ζωή του λίαν αγαπητού μας αδελφού εν Χριστώ και συλλειτουργού, του αειμνήστου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου, ο οποίος έλαβε από τον Θεό πολλά χαρίσματα για να εκπληρώσει το άγιο έργο του ως άξιος και δυναμικός αρχιποιμένας των πιστών της Μητρόπολης Δράμας.

Πιστεύουμε πως είναι το χρέος μας να ευχαριστήσουμε, σε αυτές τις απότομες στιγμές χωρισμού, για την εξαιρετική αγάπη που έδειξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος προς την Ορθόδοξη Ρουμανική Εκκλησία και προς τον Ρουμανικό λαό, παραμένοντας ζωντανές οι στιγμές των φιλικών και αδελφικών επισκέψεων που έκανε, με την ευλογία Σας Μακαριώτατε, στη Ρουμανία, ειδικά στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου του Νέου, του Προστάτη του Βουκουρεστίου, αλλά και στο Ιάσιο, κατά την περίοδο που βρισκόμασταν εκεί ως Μητροπολίτης Μολδαβίας.

Για όλα όσα σήμαινε για μας ο αείμνηστος Μητροπολίτης Παύλος, ο αδελφός μας εν Χριστώ, για τους Ρουμάνους πιστούς και για τη Ρουμανία, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή μας και προσευχόμαστε στον Πανάγαθο Θεό ίνα αναπαύσει την ψυχή του ἐν τόπῳ φωτεινῷ, εν ειρήνη και εν τη αγάπη της Παναγίας Τριάς, εν σκηναίς δικαίων, οι οποίοι ανήγγειλαν στον κόσμο το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως και της αιωνίας ζωής.

Αιωνία του η μνήμη!

Με αδελφική αγάπη εν Χριστώ και βαθυτάτου σεβασμού,

†ΔΑΝΙΗΛ
Πατριάρχης της Ορθοδόξου Ρουμανικής Εκκλησίας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.