Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό και ιερούργησε κατά την Θεία Λειτουργία επι τη εορτή της εις ουρανούς πυρφόρου αναβάσεως του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος ο οποίος βρίσκεται στην Ιερά νήσο επικεφαλής ιερέων και ευλαβών προσκυνητών εκ της Ιεράς Μητροπόλεώς του.

Ο Μητροπολίτης εκήρυξε τον θείον λόγον αναφερόμενος στη σημασία του ιερού προσκυνήματος και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο για τα φιλάδελφα αισθήματα προς το πρόσωπό του και την ευλογία να ιερουργήσει στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο κ. Πρόδρομο εκ μέρους του Σεβ. κ. Δωροθέου και τον ευχαρίστησε για την ευλογητή παρουσία του στο ιερό νησί.

Συμμετείχαν η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος και ευλαβείς Χριστιανοί προσκυνητές και Τήνιοι.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.