Σήμερα, 14 Ιανουαρίου 2022, επισκέφθηκε την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με δική του πρωτοβουλία, ο Εξοχ. κ. Mahmoud Ahmadinejad, διατελέσας επί οκταετίαν Πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Ο κ. Πρόεδρος είχε εγκάρδια συνομιλία με την Α.Θ.Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις παλαιότερες επισκέψεις του σε ισλαμικές χώρες, μέσα στο πλαίσιο του διεξαγομένου διαθρησκειακού διαλόγου, και στάθηκε ιδιαιτέρως στις θετικές εντυπώσεις του από την προ εικοσαετίας περίπου επίσημη επίσκεψή του στο Ιράν, κατόπιν προσκλήσεως του τότε Υπουργού Πολιτισμού της χώρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Πρόεδρος επικέντρωσε την ομιλία του στη σημασία του διαλόγου των θρησκειών και των πολιτισμών και τις αγαθές επιπτώσεις του στην αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων και των λαών.

Στο τέλος της συναντήσεως, στην οποία παρέστη και το ζεύγος του Καθηγητού Hüseyin και της Δικηγόρου Kezban Hatemi, ο κ. Πρόεδρος επισκέφθηκε τον Πατριαρχικό Ναό και άκουσε με προσοχή την ξενάγηση του Πανοσιολ. Μ. Συγκέλλου κ. Ιακώβου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.