Πιστοί με το ραντεβού που θέλει εδώ και 25 χρόνια, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στην Βαρσοβία, να πραγματοποιείται, μεταξύ Χριστουγέννων και Θεοφανείων, συναυλία με ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου και παραδοσιακά κάλαντα, ήταν και φέτος οι διοργανωτές.

Παρουσία του Προκαθημένου της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησίας κ.κ. Σάββα, στις 15 Ιανουαρίου η εκδήλωση έλαβε χώρα στον ως άνω ναό με τις χορωδίες που συμμετείχαν να ερμηνεύουν παραδοσιακά κάλαντα στα πολωνικά, ουκρανικά, λευκορωσικά, σερβικά και δαλματικά.

Ο Μακαριώτατος, ευχαρίστησε τις χορωδίες για την παράσταση και την προετοιμασία τους, τονίζοντας τις πλούσιες καλλιτεχνικές και πνευματικές αξίες των χριστουγεννιάτικων ύμνων και τραγουδιών. Ευχαριστίες απευθύνθηκαν στους διοργανωτές και τον οικοδεσπότη της συναυλίας.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης κ.κ. Σάββας μίλησε για τη μεγάλη προσοχή που πρέπει να δίνεται στην ανάγκη διατήρησης της παράδοσης μέσα από τα παραδοσιακά κάλαντα, τα οποία εκφράζουν τον φυσικό και πνευματικό πλούτο της Ορθοδοξίας.

Τέλος, εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή παιδιών και νέων στις χορωδίες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.