Το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 στις 19:00, έμπροσθεν του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιώς, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή πιστού αντιγράφου του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους τον οποίο θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ.

Οι εορτασμοί «Κωνσταντίνεια 2023» θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς από 6-28 Μαΐου με την ευκαιρία της μνήμης των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Κατά τους εορτασμούς αυτούς μάλιστα, θα φιλοξενηθεί στο Ναό η Τιμία Κάρα της Αγίας Μαρίνης από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος η οποία θα τεθεί σε προσκύνηση από 12-26 Μαΐου.

Το Σάββατο 6 Μαΐου στις 19:00 θα πραγματοποιήσει ομιλία ο Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

Την Κυριακή 7 Μαΐου το πρωί μετά το πέρας της Α’ Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Αγιασμός και θα ακολουθήσει λιτανεία των ιερών λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τα οποία θα τεθούν σε προσκύνηση καθ΄όλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.

Στις 19:00 θα μιλήσει ο Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης και στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από το μουσικό σύνολο «Legato» με υπεύθυνη την κα Ελένη Τσαγκαράκη και τη χορωδία «Μουσικές δημιουργίες» με υπεύθυνη την κα Ζαννέτα Καλοσκάμη, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.