Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε απόψε, Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, κατά τον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου.

Τον Πατριάρχη προσφώνησε καταλλήλως ο Σεβ. Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητος Σταυροδρομίου.

Ο Πατριάρχης μίλησε στη συνέχεια εκτενώς, απευθυνόμενος προς όμιλο προσκυνητών από την Αμερική, αλλά και προς ιεράρχες της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, οι οποίοι επισκέπτονται αυτές τις ημέρες το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Πατριάρχης, επίσης, ευχήθηκε εγκαρδίως επί τοις ονομαστηρίοις τους, στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, πρέσβη Κωνσταντίνο Κούτρα, και στον Άρχοντα Διδάσκαλο του Γένους της Μ.τ.Χ.Ε., καθηγητή Κωνσταντίνο Δεληκωσταντή, τον φίλο και συμπατριώτη του (με καταγωγή από την Ίμβρο).

Παρέστησαν, ακόμη, συμπροσευχόμενοι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τράλλεων κ. Βενιαμίν, οι κληρικοί της Κοινότητος Σταυροδρομίου και η Εφοροεπιτροπή της Κοινότητος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.