Η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου στο Πετς του Κοσσυφοπεδίου, ξεκίνησε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Αφού προσευχήθηκε για ειρήνη, υγεία και πρόοδο σε όλο τον κόσμο, ο Μακαριώτατος κατευθύνθηκε στην πόλη Οράχοβατς, όπου μπροστά από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που χτίστηκε το 1859, τον υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος με τον κλήρο, τα παιδιά και τους κατοίκους του πολύπαθου τόπου.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος χάρισε στα μικρά παιδιά εικόνες, και εκείνα τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια. Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε επίσης το σπίτι της οικογένειας Vitošević από το Orahovac και συνομίλησε με τους κατοίκους.

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας, ύστερα από την περσινή έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή, επέλεξε φέτος να εορτάσει μαζί με τον σερβικό λαό στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Κατά την χθεσινή άφιξή του, τον Πατριάρχη Σερβίας υποδέχθηκε η Καθηγουμένη της Μονής, Μοναχή Χαριτίνη, με την αδελφότητα. Στη συνέχεια στο Καθολικό της Μονής τελέστηκε δέηση επί τη υποδοχή, στην οποία παρέστη και ο Καθηγούμενος της Μονής Βισόκι Ντέτσανι, Αρχιμανδρίτης Σάββας. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.