Ηχηρό μήνυμα κατά της βίας στέλνει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’ με αφορμή την αυξανόμενη ένταση και τα βίαια επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στην Αγία Πόλη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων τις τελευταίες ημέρες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο Μακαριώτατος καταδικάζει την βία εις βάρος αμάχων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ιδιαίτερα στο τέμενος Αλ-Άκσα και στην συνοικία Σεΐχ Τζάρα. Επίσης, προσθέτει ότι η βία γεννά βία και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει νικητής, αντιθέτως όλοι χάνουν, τονίζοντας το αποκλειστικό δικαίωμα των Μουσουλμάνων στο τέμενος Αλ-Άκσα.

Παράλληλα, αναφέρεται στα αδικαιολόγητα μέτρα που εφαρμόστηκαν το Μεγάλο Σάββατο κατά την τελετή του Αγίου Φωτός με την τοποθέτηση φραγμάτων μπροστά από τους πιστούς, τα οποία οδήγησαν – όπως σημειώνει – σε ένταση και διατάραξαν την εορταστική ατμόσφαιρα.

Επίσης, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων υπογραμμίζει ότι είναι δικαίωμα των κατοίκων της Σεΐχ Τζάρα να εκφράζουν τις εύλογες ανησυχίες τους και να κατοικούν στην συνοικία με αξιοπρέπεια, σεβασμό και χωρίς το καθεστώς της έξωσης και του εκτοπισμού. Επίσης, επισημαίνει τον κίνδυνο της ανόδου της ακροδεξιάς, η οποία επιδιώκει να αλλάξει τον χαρακτήρα των Ιεροσολύμων ως πόλη του Θεού και των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών.

«Οι θρησκείες συνυπάρχουν μεταξύ τους βάσει των μηνυμάτων των προφητών, της δικαιοσύνης, του αμοιβαίου σεβασμού και της αδελφικής αγάπης», υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.