Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μητροπολίτη Γέροντος Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα, τον οποίο γνώριζε προσωπικά και σεβόταν ιδιαίτερα, εξέφρασε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ο Προκαθήμενος της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας κ.κ. Ηλίας.

“Ήταν ένας εξέχων θεολόγος της εποχής μας, ένας βαθιά μορφωμένος άνθρωπος. Συγγραφέας πολύ σημαντικών έργων στη δογματική, τη λειτουργική θεολογία και την εκκλησιαστική ιστορία”, σημειώνει στην Επιστολή του προς τον Παναγιώτατο ο Πατριάρχης Γεωργίας.

Ο κ.κ. Ηλίας εύχεται για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου και παρακαλεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη όπως μεταφέρει τα συλλυπητήριά του στους ιερείς, τον κλήρο και το ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας.

Χθες στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννου, περιστοιχούμενος από Αρχιερείς του Θρόνου, κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής, και προσκυνητές.

Τα συλλυπητήριά του για την εκδημία του Μητροπολίτη Περγάμου, οποίος εκοιμήθη την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου σε ηλικία 92 ετών, απέστειλε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.