Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο από τις 27 έως τις 29 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο του εορτασμού της 200ετηρίδας των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει την Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2024, στις 6:30 μ.μ., με την υποδοχή του Πατριάρχη στα προπύλαια του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων. Θα ακολουθήσει Μέγας Πατριαρχικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄.
Τη Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2024, στις 7:00 π.μ., θα τελεσθεί ο Όρθρος και Πατριαρχική Θεία Λειτουργία από τον Πατριάρχη στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, ακολουθούμενη από Δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω και την παρέλαση. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 5:00 μ.μ., θα τελεσθεί Μεθέορτος Μέγας Πατριαρχικός Εσπερινός και Λιτάνευση των Τιμίων Καρών και της πρώτης Ιεράς Εικόνας των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, καθώς και της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Αντιφωνητρίας εκ της Ιεράς Μονής Μυριοκεφάλων, προεξάρχοντος του Πατριάρχη.
Τέλος, την Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, θα πραγματοποιηθεί η ανακήρυξη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄, ως Επιτίμου Δημότου του Δήμου Ρεθύμνης.




































