Τη θλίψη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας για ένα από τα πιο αγαπητά της τέκνα εξέφρασε σήμερα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, στο άκουσμα του θανάτου ενός από τους πιο εξαιρετικούς Αιγυπτιώτες, του Νικόλα Πολίτη, που σηματοδότησε με τη ζωή του και το έργο του την καϊρινή παροικία και όλον τον Ελληνισμό της Χώρας του Νείλου.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την εκδημία του αξέχαστου Αιγυπτιώτη εξέφρασε τα πιο θερμά του συλλυπητήρια και ευχήθηκε ο Θεός να τον αναπαύσει, όπως και ο ίδιος ο Νικόλας Πολίτης ήταν πάντοτε στο πλευρό της Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου.

Να σημειωθεί ότι ο αείμνηστος Αιγυπτιώτης Νικόλας Πολίτης γνώρισε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας από την εποχή που εκείνος βρισκόταν στην Αλεξάνδρεια και αποτελούσε ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη του μακαριστού Πατριάρχου Παρθενίου ο οποίος και εκείνος αγαπούσε ιδιαίτερα τον εκλιπόντα και όλη την οικογένεια Πολίτη.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μετέφερε τα πατρικά του συλλυπητήρια τόσο στη σύζυγο του αείμνηστου Νικόλα Πολίτη όσο και την κόρη του Βίλλυ Πολίτου που είναι Κοινοτική Επίτροπος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, ευχόμενος να είναι η μνήμη του αιώνια.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.