Την συμπόνια του στον λαό της Γάζας εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας Γενικής Ακρόασης στο Βατικανό. Ο Προκαθήμενος της ΡΚαθολικής Εκκλησίας ανανέωσε την έκκλησή του για άμεση κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση των ομήρων, αναζήτηση διπλωματικής λύσης στην κρίση και πλήρη σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.
«Εκφράζω τη βαθύτερη συμπόνια μου προς τον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα, που συνεχίζει να ζει με φόβο και σε απαράδεκτες συνθήκες, εξαναγκασμένος για ακόμη μία φορά να εγκαταλείψει τις πατρογονικές του γαίες», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν την Τρίτη νέα μαζική στρατιωτική επιχείρηση στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Λωρίδας, τη Γάζα Σίτι, διατάσσοντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη εν μέσω των σφοδρότερων βομβαρδισμών των τελευταίων δύο ετών. Σύμφωνα με τη Χαμάς, περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από την ανατολική πλευρά προς προσωρινά κέντρα φιλοξενίας, ενώ άλλοι 175.000 εγκατέλειψαν συνολικά τη Γάζα Σίτι.
«Κάθε άνθρωπος έχει πάντοτε μια απαραβίαστη αξιοπρέπεια, που πρέπει να γίνεται σεβαστή και να προστατεύεται», τόνισε ο Πάπας, επικαλούμενος την εντολή του Θεού «Ου φονεύσεις». Στο τέλος, κάλεσε όλους τους πιστούς να ενωθούν μαζί του σε θερμή προσευχή, «ώστε να ανατείλει σύντομα η αυγή της ειρήνης και της δικαιοσύνης».





































