Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε τον Πάνο Τριαναφύλλου στο πλατό της εκπομπής "The 2night show". O χάλκινος Παραολυμπιονίκης ξιφασκίας του Τόκιο παραχώρησε μία συνέντευξη στον αγαπημένο παρουσιαστή κατά την οποία μίλησε για τη ζωή του, για το ατύχημα που έφερε τη ξιφασκία στη ζωή του, αλλά και στο πως το αντιμετώπισε.

Αρχικά, ο Πάνος Τρανταφύλλου έχει το βλέμμα του στραμμένο στους επόμενους Παραολυμπιακούς στο Παρίσι: “Ο επόμενος στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες εύχομαι να τα καταφέρω και να πω στη Γαλλία. Οι αντίπαλοί μου με φοβούνται πιστεύουν ότι είμαι δυνατός αντίπαλος”.

Στη συνέχεια ο Παραολυμπιονίκης περιέγραψε τη στιγμή που έμαθε πως δεν θα μπορέσει να ξαναπερτατήσεις: “Ήμουν στην ανάνηψη, ήταν μια νοσηλεύτρια και μου λέει ωμά ότι δεν θα ξαναπερπατήσεις. Ήταν μεγάλο σοκ, ήξερα ότι δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου, αλλά έλεγα ότι θα κάνω ότι μου λένε οι γιατροί και θα τα καταφέρω. θα κάνω, το να το ακούς από έναν άλλο δεν είναι και το πιο ωραίο. Δεν ήταν σωστό επρεπε να το πει ο γιατρός μου. Εγώ θα το θεωρήσω ανοησία, όχι κακιά της νοσηλεύτριας”.

Δεν παρέλειψε να δώσει κάποιες πτυχές του ατυχήματος: “Το αμάξι ήταν παλιό, έπεσα από γκρεμό 70 μέτρων. Δεν ήταν ταχύτητα, ήταν απειρία του οδηγού. Φόραγα ζώνη, καθόμουν πίσω, κανεις δεν κατάλαβε πως πετάχτηκα εκτός αυτοκινήτου. Ήμουν 18 χρόνων”.

Στράφηκε σε κάποια βοήθεια για να διαχειριστεί την κατάσταση; Ο Πάνος Τρανταφύλλου παραδέχτηκε πως δεν χρειάστηκε κάποια επαγγελματική στήριξη: “Δεν έχω πάει ποτέ ψυχολόγο, δεν έχω πει ποτε οχι, αλλά δεν είχα την ανάγκη γιατί ψυχολόγοι ήταν οι φίλοι μου, η σχέση μου, οι γονείς μου. Για να καταλάβω ότι αυτό που έγινε ειναι μόνιμο μου πήρε αρκετό καιρό. Όταν έβλεπα ότι δεν αλλάζει το πράγμα, γίνεται μονόδρομος μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Πολλές φορές ακούω ότι “α εγώ στη θέση σου θα το αντιμετώπιζα αλλιώς”, αν δεν το ζήσεις δεν ξέρεις πως θα το αντιμετώπιζες”.

Πάντα ήταν αθλητικός τύπος, όπως παραδέχτηκε έκανε μία στάση πριν βάλει τη ξιφασκία στη ζωή του: “Πριν το ατύχημα δεν είχα δει ποτε ξιφασκία, αλλά μου αρέσε ο αθλητισμός. Πρώτα έκανα μπάσκετ σε αμαξίδιο. Ήμουν αρχηγός της Εθνικής ομάδα; μπάσκετ σε αμαξίδιο. Μου πρότειναν να ασχοληθώ με τη ξιφασκία επειδη έχω μακριά χέρια”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.