Αρκετές φορές ο αμφιλεγόμενος πρώην Υπουργός Παιδείας μας έχει ξαφνιάσει.

Ζήτησε από τους ιερείς να ψάλει σε μια βάπτιση στη Μητρόπολη

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, ήταν καλεσμένος σε βάπτιση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Μητρόπολη Αθηνών όταν ξαφνικά εκδήλωσε στους ιερείς την επιθυμία να σταθεί δίπλα τους και να ψάλει μαζί τους το «Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε», αιφνιδιάζοντας τους καλεσμένους που δεν περίμεναν να δουν τον πρώην υπουργό σε ρόλο ψάλτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Φίλης εθεάθη να ψέλνει. Το είχε κάνει και τον Ιούνιο σε γάμο δημοσιογράφου της Αυγής, όταν με το Ιερό Ευαγγέλιο στο χέρι έψελνε στην Εκκλησία.

«Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε Χριστόν ενεδύσασθε»! Αυτό σημαίνει ότι η ζωή του Χριστού προσφέρεται διά του Αγίου Πνεύματος στη ψυχή που αναγεννήθηκε «εν Χριστώ Ιησού». Τώρα το «κατ’ εικόνα», ανανεωμένο με τις χαρισματικές δυνάμεις του Χριστού, είναι «προορισμένο» να αναπτυχθεί· «κατά το μέτρον της πνευματικής ηλικίας του Χριστού». Αν και έλαβε ο βαπτισθείς δικό του, προσωπικό, όνομα, η καινούργια ζωή του πρέπει τώρα να συνεχισθεί σαν ενσάρκωση και έκφραση της ζωής του Χριστού. Πρέπει να γίνει Χριστός! Να αποκτήσει την υπαρκτική διαφάνεια της παρουσίας και της ζωής του Χριστού!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.