Την Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων για να μιλήσει για το έργο της ιεραποστολής.

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Βασίλειος Παπαδάκης καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και αναφέρθηκε στο Ιεραποστολικό έργο του.

Να αναφερθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, ο οποίος ευχαρίστησε τον φιλοξενούμενο Μητροπολίτη.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: «είμαι ευγνώμων για την δυνατότητα που μας δώσατε σήμερα να έρθουμε σε επαφή με την Ιεραποστολή διότι όπως λέει και ο μέγας Ιεραπόστολος, Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος “η Εκκλησία χωρίς ιεραποστολή είναι Εκκλησία χωρίς αποστολή”.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε πως οι άνθρωποι που εργάζονται στην ιεραποστολή ζουν προχριστιανικές καταστάσεις και τόνισε χαρακτηριστικά: «η ιεραποστολή είναι ένα λευκό πανί».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που ενδιαφέρονται για την ιεραποστολή, τονίζοντας ότι όλοι είμαστε παιδιά του ίδιου Θεού και το μόνο που πρέπει είναι να αγαπάμε ο ένας τον άλλον.

Επίσης ο κ. Μύρων ανέφερε ότι “αποστολή τις εκκλησίας είναι να οδηγεί τις ψυχές των ανθρώπων στον Θεό” ενώ πρόσθεσε πως “στην Ιεραποστολή ζούμε καθημερινά μικρά θαύματα”.

Στο τέλος της εκδήλωσης την πραγματοποιήθηκε η Β΄ προβολή της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο “HELLO ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.