Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου που χτίζεται στη Λεμεσό για την κάλυψη πνευματικών αναγκών των ρωσόφωνων κατοίκων του νησιού, στις 12 Μαΐου στο πλαίσιο του ταξιδιού εργασίας του στην Κύπρο.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου, τον ιεράρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συνάντησε ο π. Πάβελ Ποβαλιάεφ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίων ενημερώθηκε για την πρόοδο της κατασκευής του Ναού καθώς και τις εργασίες εσωτερικής διακόσμησης, και εξέτασε τους διάφορους χώρους ναού.

Ακολουθίες για τη ρωσόφωνη ορθόδοξη κοινότητα της Λεμεσού τελούνται από το 1995. Το 1997, με πρωτοβουλία του μακαριστού Μητροπολίτη Λεμεσού κυρού Χρύσανθου, παραχωρήθηκε οικόπεδο στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία για την ανέγερση ρωσικής εκκλησίας.

Στις 9 Ιουνίου 2012, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, κατά την επίσκεψή του στην Κυπριακή Ορθόδοξη Εκκλησία, έθεσε τον θεμέλιο λίθο του μελλοντικού ναού. Στις 5 Φεβρουαρίου 2021 τελέστηκε η ακολουθία του αγιασμού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.