Στο μικροσκόπιο των ανακριτών για πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων, δύο Μητροπολίτες.

Ο Μόρφου Νεόφυτος, ο οποίος τέλεσε την λειτουργία της Κυριακής των Βαίων στην παρουσία πιστών, και ο Τριμυθούντος Βαρνάβας, για μη συμμόρφωση με τις προειδοποιήσεις και το κάλεσμα σε πιστούς, να προσέλθουν στους ναούς.

Κύπρος Μιχαηλίδης, Αρχηγός Αστυνομίας

Διερευνώνται και οι δύο περιπτώσεις γιατί ήδη από τις ενέργειες αυτές προκύπτουν ποινικά αδικήματα. Είναι υποκίνηση ουσιαστικά στην διάπραξη ποινικού αδικήματος.

Ο Μόρφου ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί με τα πύρινα κηρύγματα του τις αρχές, χοροστάτησε χθες της λειτουργίας στο ναό των Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα, με την Αστυνομία να ακολουθεί, μοιράζοντας εξώδικα, στον ιερέα του ναού αλλά και σε δυο γυναίκες που αρνήθηκαν να αποχωρήσουν.

Δεύτερος “φάκελος”

Στις προειδοποιήσεις της Αστυνομίας που του έγιναν την περασμένη Παρασκευή, ο Μητροπολίτης Τριμυθούντος, απάντησε “ο καθένας την δουλειά του”, σπάζοντας την επομένη την καραντίνα σε ναό στο Δάλι.

Κύπρος Μιχαηλίδης, Αρχηγός Αστυνομίας

Είχε καλέσει τους πιστούς από την περασμένη εβδομάδα για να προσέλθουν στις εκκλησίες. Ήρθαμε σε επαφή μαζί του, του εξηγήσαμε την θέση της Αστυνομίας και έχει προειδοποιηθεί ότι σε περίπτωση, κατά την οποία δεν υπάρξει πειθαρχία τότε θα διερευνηθεί υπόθεση εναντίον του.

Και τα κρούσματα απειθαρχίας στους ιερούς ναούς δεν έχουν τελειωμό, καθώς ήδη έχουν καταγγελθεί ακόμη τέσσερις ιερείς που παραβίασαν τα απαγορευτικά διατάγματα.

Κύπρος Μιχαηλίδης, Αρχηγός Αστυνομίας

Ήταν περιπτώσεις που παρουσιάζονταν πιστοί σε ναούς και διερευνάται κατά πόσον αυτό έγινε κατά την διάρκεια της εφαρμογής των διαταγμάτων.

ΑΛΦΑ NEWS

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.