Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΛΕΡΟΥ.

Σήμερα το πρωί, Κυριακή Ι΄ Ματθαίου, 13η Αυγούστου 2023, ημέρα αποδόσεως της εορτής της Θείας Μεταμορφώσεως και Κυριακή προ της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος χοροστάτησε στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ι. Ναό Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λέρου. Συλλειτουργός του ήταν ο π. Γεώργιος Γαμπιέρης εφημέριος της ενορίας, ενώ το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο ιεροψάλτης Όθων Χατζηλάρης.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μνημόσυνο του αειμνήστου ενορίτου Κωνσταντίνου Φραντζή, η οικογένεια του οποίου πολλάκις βοήθησε την ενορία, και απευθυνόμενος στους οικείους και συγγενείς τους προέτρεψε να τον θυμούνται πάντα, διότι παρά το γεγονός ότι το σώμα έχει χαθεί, η ψυχή του όμως θα σας συνοδεύει καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής σας, και θα χαίρεται από ψηλά σήμερα που κάνομε το μνημόσυνό του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης ανεχώρησε αεροπορικώς δια την νήσον Αστυπάλαια, όπου θα διάγει τον Δεκαπενταύγουστο εις την Παναγίαν την Πορταΐτισσα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.