Mε λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους Ιερέων, ευλαβών Χριστιανών και Αρχόντων, τελέσθηκε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη της αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου και Νύμφης του Χριστού στην ομώνυμο Ενοριακό Ναό της Τριπόλεως.

Προ του Εσπερινού έγινε υποδοχή ιερού Λειψάνου της Αγίας κομισθέντος εκ της Ιεράς και ιστορικής Μονής Αγίου Νικολάου Καλτεζών Μαντινείας.

Στην υποδοχή και στο Μέγα πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος ευλόγησε τη σύναξη των πιστών, που κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό.

Τον Θείον Λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γερμανός Μίχος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Βίο της Αγίας, την σοφία, την πίστη της, την μαρτυρία της και το Μαρτύριο της και τα συσχέτησε με τον σημερινό άνθρωπο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.