Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας Μητροπολίτης Επιφάνιος ευχήθηκε στους πιστούς για τους εορτασμούς της Βάπτισης του Κυρίου, η οποία γιορτάζεται στις σλαβικές χώρες στις 19 Ιανουαρίου. «Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές!

Σας εύχομαι ειλικρινά για την εορτή της Βάπτισης του Κυρίου! Είθε η συμπαράσταση του Θεού να σας βοηθήσει να αντισταθείτε στους πειρασμούς που σας απομακρύνουν από τη σωτηρία και η μνήμη του Βαπτίσματος του Σωτήρα να ενδυναμώσει την πίστη σας και να σας εμπνεύσει να είστε πιστοί στον Θεό και να Τον ακολουθείτε σε κάθε καλή πράξη», έγραψε στο Facebook ο Επιφάνιος απευθυνόμενος στους πιστούς.

Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι εορτάζοντας την Βάπτιση του Ιησού Χριστού, τα Θεοφάνεια, υπενθυμίζουμε τα γεγονότα που έφεραν το δημιούργημα πιο κοντά στον Δημιουργό του. «Στην απέραντη αγάπη Του, ο Κύριος ενσαρκώθηκε και έγινε Άνθρωπος. Αν και ο Ίδιος ήταν και είναι η Πηγή της αγνότητας και της αγιότητας, ωστόσο ως άνθρωπος βαφτίστηκε – αφήνοντάς μας το Μυστήριο της Βάπτισης, ένα μυστήριο μέσω του οποίου βιώνουμε ακόμα την πνευματική μας γέννηση στον Κύριο και γεμίζουμε με τη χάρη του Θεού» έγραψε μεταξύ άλλων ο Επιφάνιος.

Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.