Τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ιστορικό και διατηρητέο μνημείο του Ιερού Ναού του Αγίου Μηνά αποτέλεσαν αντικείμενο συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και του π. Εμμανουήλ Σταυρουλάκη με την γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαρία Βλαζάκη και τον βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Η κα Βλαζάκη έκανε αυτοψία εσωτερικά όπου υπάρχουν ρηγματώσεις και περιμετρικά του Ναού που παρουσιάζονται κάποιες αποκολλήσεις.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, ότι προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες ώστε σύντομα να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Κρήτης και να ανατεθούν στο το Πολυτεχνείο οι μελέτες για τη συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε τον κ. Βαρδάκη για το ενδιαφέρον του και την κ. Βλαζάκη για την αμέριστη συμπαράσταση και την αποτελεσματικότητα τόσο της ίδιας όσο και του Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ναός του Αγίου Μηνά.

από cretalive

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.