Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ κατά την ποιμαντική επίσκεψη του στην επαρχία του Αλιβερίου ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στον Μπιρνιά – Αγίου Λουκά Αλιβερίου πλησίον των λιγνιτωρυχείων Αλιβερίου.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν ο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Τσιμόγιαννης Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου οι Πρωτοπρ Παύλος Κουντούρης εφημέριος Παρθενίου π. Γεώργιος Γιαννούλης εφημέριος Αγίου Λουκά – Αλιβερίου π. Ευάγγελος Βογιατζής εφημέριος Αγίου Ιωάννου – Αλιβερίου ο Πρεσβύτερος π. Παναγιώτης Καμπόλης εφημέριος Γαβαλά και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε με τον θεόπνευστο λόγο του στο πρόσωπο της τιμωμένης Αγίας Βαρβάρας μέσα απο τον βίο και το μαρτύριο της το οποίο με υπομονή και καρτερία υπέστη απο τον τύρανο πατέρα της και με το παράδειγμα της ακλόνητης πίστεως της στον Χριστό παρέδωσε ολοκληρωτικά την αγία ψυχή της.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ στο επίκεντρο του λόγου του προέτρεψε με την πνευματική και πατρική καθοδήγηση του τους γονείς με αυτή την διδασκαλία και την καθοδήγηση τους με την οποία να εμπνέουν με το χριστιανικό ήθος τα νέα παιδιά μας κοντά στην ορθόδοξη ημών πίστη και στο Χριστό από την μικρή ηλικία τους με αφορμή το παράδειγμα της σημερινής Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ απευθύνοντας τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους πιστούς αναφέρθηκε και στη συρρίκνωση του λιγνιτορυχείου και τον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας ο οποίος στέκει ακλόνητος εδώ και να παρέχει ευλογία σε όλη την περιοχή του Αλιβερίου.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Αναγνώστης Ιεροψάλτης ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων κ. Αναστάσιος Ρέτσας με τους ιεροψάλτες του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.