Με αφορμή την ορκωμοσία του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Τζο Μπάιντεν (Joe Biden) ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βισόκι Ντέτσανι π. Σάββας Γιάνγιτς (Sava Janjic) δημοσίευσε φωτογραφίες από την επίσκεψη του κ. Μπάιντεν στο Κοσσυφοπέδιο και την Ιερά Μονή όταν ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Ηγούμενος ευχήθηκε ο νέος πρόεδρος να έχει κατανόηση για την κληρονομιά του Πατριαρχείου Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Ο π. Σάββας δημοσίευσε φωτογραφίες από την επίσκεψη του κ. Μπάιντεν και τόνισε ότι έχει επισκεφτεί δύο φορές το Μοναστήρι, μία ως γερουσιαστής και μια ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ενώ ανέφερε «Ο κ. Μπάιντεν εντυπωσιάστηκε βαθιά από το μοναστήρι μας» και επεσήμανε ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα δείξει τον σεβασμό που αρμόζει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας για την κληρονομιά της στο Κόσοβο.

Η Μονή Βισόκι Ντέτσανι (σερβικά:Високи Дечани) είναι σερβική Μονή που βρίσκεται στο Κόσοβο (Κοσσυφοπέδιο) στο χωριό Ντέτσανι. Την έκτισε ο Σέρβος βασιλιάς Στέφανος Ούρος Γ΄ Ντέτσανσκι το 1335.Το Καθολικό της Μονής είναι αφιερωμένο στον Χριστό Παντοκράτορα και την Ανάληψη του Κυρίου. Το καθολικό της Μονής είναι πεντάκλιτο και ανήκει στην τεχνοτροπία της Ράσκας. Η Μονή βρίσκεται σε μια κοιλάδα, δίπλα στον μικρό ποταμό Ντέτσανσκα Μπίστριτσα και νοτιοδυτικά της πόλης Πέτς, στους πρόποδες της οροσειράς Προκλέτιε. Ολόκληρο το συγκρότημα της Μονής θεωρείται εξαιρετικό πολιτιστικό μνημείο και βρίσκεται, από το 2004, υπό την προστασία της UNESCO.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.