Οι καμπάνες του Παντοκράτορα ήχησαν χαρμόσυνα και ο κόσμος χθες το απόγευμα έχει γεμίσει την κεντρική αγορά της Λευκάδας γύρω από την εκκλησία για να υποδεχθεί τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ο οποίος επισκέπτεται το νησί.

Ήρθε η ώρα να γονατίσει με την σεμνότητα που τον διακρίνει, στον τάφο του Μεγάλου μας ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Ακριβώς 200 χρόνια μετά τη γέννησή του.

Είναι η πρώτη φορά που Πατριάρχης θα εμφανιστεί στην ωραία Πύλη του ναού του Παντοκράτορα. Είναι η πρώτη φορά που Πατριάρχης θα θαυμάσει τις μοναδικές τοιχογραφίες του ναού και θα ακούσει από τα χείλη του π. Ιωαννίκειου για την μακραίωνη ιστορία της εκκλησίας του Παντοκράτορα.

Η φιλόλογος Χαρά Τυπάλδου θα εντυπωσιάσει, απαγγέλλοντας Βαλαωρίτη και αμέσως μετά φτάνει η μεγάλη στιγμή. Ο Παναγιώτατος πλησιάζει στο δαφνοστολισμένο τάφο του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και γονατίζει σεμνά, αποτίοντας φόρο τιμής.

Μοναδικές στιγμές για την πόλη της Λευκάδας. Αμέσως μετά θέλησε να αγκαλιάσει κάθε μικρό παιδί που τον πλησίαζε λίγο πριν επισκεφθεί το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού και τον υποδεχτεί η Αγιομαυρίτικη παρέα με την καντάδα που έγραψε για την παρουσία του στην Λευκάδα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.